Η αστυνομία στο Βιετνάμ πήρε σήμερα δείγματα τριχών και αίματος για να έχει το DNA συγγενών ανθρώπων που εκφράζονται φόβοι ότι είναι μεταξύ των 39 που έχασαν τη ζωή τους στο πίσω μέρος ενός φορτηγού την περασμένη εβδομάδα κοντά στο Λονδίνο, δήλωσαν μέλη των οικογενειών τους.

Οι πατέρες των Τζόζεφ Νγκουγιέν Ντινχ Λουόνγκ και Φαμ Θι Τρα Μάι, που οι οικογένειές τους πιστεύουν ότι έχασαν τη ζωή τους στο κοντέινερ του φορτηγού, σύμφωνα με το ΑΠΕ, δήλωσαν ότι τους επισκέφθηκαν χωριστά αστυνομικοί για να πάρουν δείγματα.

«Αστυνομικοί από το υπουργείο Δημόσιας Ασφαλείας ήρθαν για να πάρουν δείγματα DNA, από τα μαλλιά μας και το αίμα μας», δήλωσε στο Ρόιτερ ο Νγκουγιέν Ντινχ Τζία στο Καν Λοκ της επαρχίας Χα Τινχ στο βορειοκεντρικό Βιετνάμ.

Η κυβέρνηση του Βιετνάμ, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο.

Διεξοδικές έρευνες της αστυνομίας

Στο μεταξύ κορυφώνεται η αγωνία των οικογενειών στο Βιετνάμ,  που περιμένουν να μάθουν αν συγγενείς τους είναι μεταξύ των 39 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους σε φορτηγό ψυγείο το οποίο εντοπίστηκε την Τετάρτη κοντά στο Λονδίνο.

Πέντε άνθρωποι έχουν συλληφθεί στη Βρετανία στο πλαίσιο της έρευνας για τους νεκρούς μετανάστες που εντοπίστηκαν στο φορτηγό ψυγείο, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Βαριές είναι και οι κατηγορίες που επιβαρύνουν τον οδηγό του φορτηγού.

Συγκεκριμένα ο 25χρονος οδηγός, που συνελήφθη λίγη ώρα μετά τον εντοπισμό του οχήματος σε βιομηχανική περιοχή περίπου 30 χιλιόμετρα από το κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας, κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Οι ανατριχιαστικοί διάλογοι

Μεταξύ των 39 θυμάτων που βρέθηκαν φέρεται να ήταν και μια Βιετναμέζα, οι γονείς της οποίας μίλησαν στο CNNi για το πώς κατέληξε η κόρη τους να ταξιδεύει μέσα στο φορτηγό.

«Λυπάμαι μαμά, ο δρόμος μου για το εξωτερικό δεν πέτυχε», «Μαμά σ’ αγαπώ, και τον μπαμπά πολύ. Πεθαίνω επειδή δεν μπορώ να αναπνεύσω» φέρεται να έγραψε στα τελευταία της μηνύματα η 26χρονη.