Φρενίτιδα έχει προκαλέσει η ταινία «Τζόκερ» μετατρέποντας τα σκαλιά από την διάσημη σκηνή όπου περνά ο Χοακίν Φίνιξ, υποδυόμενος τον ομώνυμο χαρακτήρα, πόλο έλξης και σημείο αναφοράς, μέρος με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα αυτήν την στιγμή στην Νέα Υόρκη.

Το αμερικάνικο ψυχολογικό θρίλερ έχει «σπάσει» τα ταμεία του βρετανικού box office, συγκεντρώνοντας 619,5 εκατ. δολάρια από τις αρχές Οκτωβρίου, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Forbes, και τα σκαλιά γνωρίζουν και εκείνα την ίδια αναγνωρισιμότητα.

Η περιβόητη σκηνή στα σκαλιά

Σύμφωνα με την πλοκή της ταινίας (ακολουθεί σπόιλερ), ο αγαπημένος κακοποιός Τζόκερ κατεβαίνει χορεύοντας την σκάλα πριν πάει στο βραδινό show του Murray Fraklin, όπου θα οργανώσει την παράστασή του.

Ο Τζόκερ χορεύει και καπνίζει σχεδόν ανέμελα κατεβαίνοντας τα σκαλιά. «Ο Χοακίν ως Τζόκερ που χορεύει και καπνίζει σε αυτά τα σκαλιά είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που θα μπορούσε να συμβεί σε ταινία» γράφει χαρακτηριστικά ένας εκ των εκατομμυρίων φαν της ταινίας.

Όπως ήταν φυσικό, οι φίλοι της ταινίας δεν έχασαν καθόλου χρόνου και βρήκαν το περιβόητο σημείο με τα σκαλιά κι έκτοτε οι φωτογραφίες με πόζες που μιμούνται τον ηθοποιό δεν έχουν σταματήσει.

Η σκάλα βρίσκεται στην περιοχή Bronx της Νέας Υόρκης στη λεωφόρο Shakespeare 1165 για τους ενδιαφερόμενους.

View this post on Instagram

Feliz de haber podido estar en esas escalinatas #Joker #Joaquinphoenix #toddphillips #jokermovie #Dc #jokerstairs

A post shared by Ignacio ? (@nacho_montagna) on

«The Joker Stairs»

Για μικρό χρονικό διάστημα μάλιστα, οι σκάλες έφεραν την ονομασία «The Joker Stairs» ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι τοποθετήθηκαν στην κατηγορία των «θρησκευτικών αξιοθέατων» σε μία αναζήτηση της Google.

Η τοποθεσία ωστόσο, δεν φέρει και τώρα το ίδιο όνομα.