Η Ναόμι Κάμπελ εμφανίστηκε στην πασαρέλα του οίκου Saint Laurent στο Παρίσι με ένα σμόκινγκ μαύρο, υπέρκομψο, κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από παγιέτες. Αυτή είναι η νέα εκδοχή της tuxedo by Anthony Vaccarello. Τα περίφημα εμβληματικά σμόκινγκ που λάτρεψε ο Yves Saint Laurent και φόρεσε μοναδικά η μούσα του Κατρίν Ντενέβ.

Η διάσημη Γαλλίδα star με την «ψυχρή» ομορφιά, η πρωταγωνίστρια της πολυσυζητημένης ταινίας «Η ωραία της ημέρας» έτρεφε μεγάλη αδυναμία στο ανδρόγυνο look. Κάτι το οποίο καθιέρωσε με ένα ιδιαίτερο, άκρως πολυτελές look, ο ευρηματικός, υπερταλαντούχος Yves. Στα βιβλία που έχουν γραφτεί για τον Saint Laurent, υπάρχει πάντα μία… Ντενέβ με τα «σμόκινγκ του. O creative director του οίκου επανέφερε τα σμόκινγκ στη νέα εποχή, ανεβάζοντας στο catwalk την Ναόμι και άλλα supermodels. Το σακκάκι τύπου μπλέηζερ παραμένει όπως και οι σατέν χαρακτηριστικοί γιακάδες. Οι παγιέτες δίνουν αυτό το glamorous, περισσότερο νεανικό και εντυπωσιακό «άγγιγμα».

Oι λάτρεις των tuxedo

Η Ντενέβ, η Ντέμι Μούρ, η Τατιάνα Πάτιτζ, η Τζένιφερ Λόρενς (για τον Dior, νυφικό του γαλλικού οίκου φόρεσε άλλωστε και στον γάμο της) η Καρολίνα του Μονακό (για την Chanel) ακόμα και η Σαρλήν του Μονακό (για τον οίκο AKRIS) λάτρεψαν τα σμόκινγκ. Κατασκευασμένα από πολύτιμα μαύρα υφάσματα με παγιέτες ή όχι φοριούνται με «γούνες» από μέσα ή με κατάλευκα πουκάμισα. Με παπιγιόν ή χωρίς αυτά. Οι κλασσικές γόβες ή τα ψηλοτάκουνα πέδιλα δίνουν τον άκρως θηλυκό τόνο…