Δύο μεγάλα προβλήματα έχει να λύσει ο Φεντερίκο Μακέντα, για να έχει μία παραγωγική σεζόν. Το πρώτο αφορά την επίδοση του στο σκοράρισμα. Ο Ιταλός επιθετικός είναι ο «φουνταριστός» του Παναθηναϊκού και αυτός ο οποίος έχει το βάρος να πετύχει τα περισσότερα γκολ. Ωστόσο, ο Μακέντα δεν ανταποκρίνεται μέχρι στιγμής στις προσδοκίες.

Στη θεωρία, δύο γκολ σε πέντε παιχνίδια δεν είναι κακός απολογισμός. Όμως, ο Μακέντα έχει σκοράρει τα γκολ με εκτελέσεις πέναλτι και δεν έχει κανένα σε ροή αγώνα. Επίσης, δεν έχει κάνει τη διαφορά με κάποια προσωπική ενέργεια, όπως θα περίμενε ο Γιώργος Δώνης. Από την άλλη, ο Μακέντα ουδέποτε στην καριέρα του υπήρξε δεινός σκόρερ και σίγουρα δεν θα μεταμορφωθεί στα 28 του…

Το δεύτερο μεγάλο πρόβλημα που ταλαιπωρεί τον Μακέντα είναι η μέση του! Δεν πρόκειται για κάποιον τωρινό τραυματισμό, τον οποίο θα ξεπεράσει με αποθεραπεία. Ο Μακέντα έχει χρόνιους πόνους στη μέση και το μόνο που επιδέχεται είναι συντηρητικής αγωγής.

Ο Μακέντα δεν απέκτησε φέτος την ευπάθεια στη μέση. Την είχε πριν υπογράψει το συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2018 και ήταν σε γνώση του ιατρικού επιτελείου. Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι πέρυσι ο Ιταλός στράικερ ταλαιπωρήθηκε πολύ λιγότερο.

Αυτό έχει αλλάξει τη φετινή σεζόν. Ο Μακέντα νιώθει έντονους πόνους από τον Αύγουστο και έπειτα και δεν είναι τυχαίο ότι σχεδόν κάθε εβδομάδα καταγράφεται στο ιατρικό δελτίο. Βέβαια, με την Ξάνθη δεν άρχισε επειδή προερχόταν από θλάση, ωστόσο σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια ο Μακέντα δεν ήταν στο 100% λόγω της μέσης. Αναμφίβολα, δεν είναι ότι καλύτερο για έναν επιθετικό να αγωνίζεται διαρκώς με ενοχλήσεις, αφού δεν του επιτρέπει να έχει καθαρή σκέψη.

Πλέον, το πρόβλημα του Μακέντα έχει ενταθεί. Ο Ιταλός είναι αμφίβολος για το κυριακάτικο (20/10) παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Το πρόβλημα μεγεθύνεται επειδή δεν υπάρχει αξιόπιστη εναλλακτική και ο Γιώργος Δώνης είναι αναγκασμένος να περιμένει τον Μακέντα, ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα τον άφηνε να ξεκουραστεί.

Συγκεκριμένη λύση για τον Μακέντα δεν υπάρχει… Ένας χρόνιος τραυματισμός έχει διακυμάνσεις και τώρα ο Ιταλός είναι στο… κακό φεγγάρι. Η ευθύνη ανήκει στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, οι οποίοι δεν μερίμνησαν για να έχουν ικανό αναπληρωματικό του Μακέντα και τώρα η ομάδα κινδυνεύει να πάει στο Περιστέρι με υπηρεσιακή επιλογή ή με κάποιον ο οποίος δεν ικανοποιεί τον προπονητή.