Πορεία πρωταθλητισμού πραγματοποιεί η Νότιγχαμ Φόρεστ, η οποία καταλαμβάνει την κορυφή της Championship μαζί με τη Γουέστ Μπρόμγουιτς. Η ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη έχει 22 βαθμούς μετά από 11 αγωνιστικές και έχει βάλει πλώρη για την επάνοδο της στην Premier League, στην κατηγορία που αρμόζει στους τίτλους και στην ιστορία της. Δείτε δέκα σημαντικά στοιχεία για τους «Φόρεστερς» οι οποίοι συνεχίζουν αήττητοι για δέκα παιχνίδια.

* Το ημερολόγιο έδειχνε Σάββατο 3 Αυγούστου 2019, στην έναρξη της Championship. Η Νότιγχαμ Φόρεστ ηττήθηκε 1-0 από τη Γουέστ Μπρόμγουιτς εκτός έδρας. Αυτή ήταν η πρώτη και η μοναδική ήττα της Νότιγχαμ μέχρι τώρα. Έκτοτε, η Φόρεστ συνεχίζει αήττητη με 6 νίκες και 4 ισοπαλίες σε δέκα παιχνίδια και με συγκομιδή 22 πόντων.

* Η ήττα στην πρεμιέρα της Championship στοιχίζει στη Νότιγχαμ Φόρεστ την πρώτη θέση, στην οποία ισοβαθμεί με τη Γουέστ Μπρόμγουιτς. Όμως, επειδή η «συγκάτοικος» έχει τη νίκη στο μεταξύ τους παιχνίδι, φιγουράρει τυπικά στην κορυφή.

* Ούτε ως παίκτης, αλλά ούτε και ως προπονητής, ο Σάμπρι Λαμουσί δεν είχε καμία απολύτως σχέση με την Αγγλία. Όταν η διοίκηση της Νότιγχαμ τον κάλεσε για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία στα τέλη Ιουνίου του 2018, ο Γάλλος προπονητής είχε τους δισταγμούς του επειδή δεν ήξερε το αγγλικό ποδόσφαιρο. Ωστόσο, ο Λαμουσί προσαρμόστηκε αμέσως στις συνθήκες της Championship και καθοδηγεί τη Νότιγχαμ Φόρεστ προς τη διεκδίκηση της ανόδου στην Premier League.

* O 22χρονος αμυντικός χαφ Άλφα Σεμέδο δεν έχει καμία σχέση με τον Ρούμπεν Σεμέδο του Ολυμπιακού. Πρόκειται απλώς για συνεπωνυμία και τίποτα περισσότερο. Ωστόσο, ο Άλφα Σεμέδο είναι γνωστός στο ελληνικό φίλαθλο κοινό. Είναι ο ποδοσφαιριστής ο οποίος είχε σκοράρει το τρίτο γκολ της Μπενφίκα στο περσινό «διπλό» της με 3-2 επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Η Ένωση είχε ισοφαρίσει 2-2 από 0-2 και πίεζε για το νικητήριο γκολ, όμως ο 22χρονος Αφρικανός μπήκε αλλαγή και πέτυχε γκολ με μακρινό σουτ.

* Ο 22χρονος κεντρικός αμυντικός Τζόε Γουόρελ είναι ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες συμμετοχές στην Championship. O Γουόρελ έχει παίξει 11 παιχνίδια με 983’ και τον ακολουθεί ο έμπειρος επιθετικός, Λουίς Γκράμπαν με 11 εμφανίσεις και 810’. Ο Γκράμπαν είναι και πρώτος σκόρερ, αφού έχει σκοράρει 5 γκολ.

* Ο Ολυμπιακός έχει τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων και η Νότιγχαμ Φόρεστ έχει την Ντέρμπι Κάουντι στο ντέρμπι των East Midlands. Οι δύο ομάδες συμμετέχουν στην ίδια κατηγορία και θα αναμετρηθούν στις 9 Νοεμβρίου στην έδρα της Νότιγχαμ. H Ντέρμπι καταλαμβάνει την 13η θέση της βαθμολογίας με 15 πόντους, 7 λιγότερους από τη Φόρεστ.

* Ο πιο ακριβός ποδοσφαιριστής του ρόστερ, βάση της χρηματιστηριακής αξίας που αποτυπώνει το Transfermarkt είναι ο Πορτογάλος Ζοάο Καρβάλιο. Το «δέκα» της Φόρεστ αποτιμάται στα 8 εκατομμύρια ευρώ.

* Από την τέταρτη αγωνιστικά και έπειτα, έχει καθιερωθεί στην εστία της Νότιγχαμ Φόρεστ ο Μπράις Σάμπα. Ο 25χρονος γκολκίπερ πήρε μεταγραφή από την Καέν στις 7 Αυγούστου και μετά από ένα διάστημα προσαρμογής, δεν ξαναβγήκε από την ενδεκάδα.

Ο Σάμπα μετράει 7 συμμετοχές στην Championship και 2 στο Κύπελλο Αγγλίας, ενώ είχε προλάβει να παίξει στην πρεμιέρα του γαλλικού πρωταθλήματος. Ήδη, ομάδες της Premier League έχουν μόνιμο σκάουτερ στα παιχνίδια της Νότιγχαμ και τσεκάρουν τον Σάμπα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πατέρας του, με το ίδιο ακριβώς όνομα, ήταν από τους σημαντικότερους τερματοφύλακες στην ιστορία του Κονγκό.

* Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι ο μοναδικός επιχειρηματίας στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή, ο οποίος έχει στην κατοχή του δύο ομάδες και αμφότερες πρωταγωνιστούν στα πρωταθλήματα τους. Ο Ολυμπιακός είναι πρωτοπόρος στη Superleague και η Φόρεστ προηγείται στην Championship. Διεκδικεί τίτλους σε Ελλάδα και Αγγλία ο Έλληνας εφοπλιστής.

* Η Νότιγχαμ Φόρεστ στέφθηκε δύο φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης, το 1979 και το 1980 και είναι η τρίτη αγγλική ομάδα σε κατακτήσεις, μετά τη Λίβερπουλ (6) και τη Γιουνάιτεντ (3), ενώ έχει περισσότερα από την Τσέλσι και την Άστον Βίλα που έχουν από ένα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Άρσεναλ και η Τότεναμ απλώς είναι φιναλίστ.