Μήνυμα στη γειτονική χώρα μετά το νέο μπαράζ των τουρκικών προκλήσεων έστειλε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος σημειώνοντας μεταξύ άλλων  ότι «μας προβληματίζει η τουρκική ρητορική την οποία  βλέπουμε με αποφασιστικότητα».

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε πως δεν φοβόμαστε και δεν ανησυχούμε για την τουρκική προκλητικότητα καθώς διατηρούμε τις ένοπλες δυνάμεις σε ετοιμότητα.

Η δήλωση Παναγιωτόπουλου έρχεται λίγες ώρες μετά τη νέα προκλητική Navtex της Τουρκίας με την οποία «δεσμεύει» τεράστια θαλάσσια περιοχή δίπλα στο Καστελόριζο για τη διεξαγωγή ερευνών.

Ειδικότερα, η υδρογραφική υπηρεσία της Αττάλειας εξέδωσε σήμερα NAVTEX, που «δεσμεύει» μια μεγάλη θαλάσσια περιοχή ανατολικά του Καστελόριζου, που προβλέπει την διεξαγωγή ωκεανογραφικών και κλιματολογικών ερευνών από το ερευνητικό πλοίο Bilim-2.

Κατά τα λοιπά, ο υπουργός  Άμυνας τόνισε πως οι Αμερικανοί ενδιαφέρονται για ένα μέρος του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, προσθέτοντας πως η Ελλάδα είναι αξιόπιστος και σταθερός εταίρος των Αμερικανών και εργάζεται για τη σταθερότητα και την ασφάλεια.

Οσον αφορά τα εξοπλιστικά, ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε πως βρίσκονται σε εξέλιξη περισσότερα από 100 προγράμματα που θα αναβαθμίσουν το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Προβληματισμός για τις προσφυγικές ροές

Τέλος, εξέφρασε τον προβληματισμό του για την αύξηση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών προς τη χώρα μας. Όπως είπε είναι ένα σύνθετο πρόβλημα με γεωπολιτική διάσταση λέγοντας ότι το υπουργείο Άμυνας συμμετέχει στη διαχείριση του ζητήματος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από