Περιβαλλοντικό μήνυμα υπέρ της ανακύκλωσης εκπέμπει το Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης «ανέβασε» στον λογαριασμό του στο Instagram σχετικό βίντεο στο οποίο αναφέρεται ότι «το Μέγαρο Μαξίμου κάνει το αυτονόητο: ανακυκλώνει».

«Σε συνεργασία με τον φορέα Ανταποδοτική Ανακύκλωση αποκτά για πρώτη φορά ένα ολοκληρωμένο ανταποδοτικό σύστημα ανακύκλωσης, με επιμέρους συλλογή των υλικών συσκευασίας. Το ανταποδοτικό αντίτιμο από την ανακύκλωση θα ενισχύσει την Ένωση Μαζί για το Παιδί», αναφέρεται στο βίντεο.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση από τις 06 Αυγούστου το Μέγαρο Μαξίμου καθιέρωσε το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής  Διαχείρισης Συσκευασιών «Ανταποδοτική Ανακύκλωση».
Κατά την κυβέρνηση πρόκειται ουσιαστικά για το πρώτο ολοκληρωμένο σύστημα ανταποδοτικής ανακύκλωσης, με τη Νέα Δημοκρατία να είναι ο πρώτος πολιτικός φορέας που είχε εκπληρώσει την σχετική νομική υποχρέωση από τα κεντρικά της γραφεία στην Πειραιώς.
Η υλοποίηση του καινοτόμου προγράμματος πραγματοποιείται από τον Εθνικό Φορέα της «Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης» σε συνεργασία με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Συμμαχία για την Ελλάδα» που αποτελεί τον «Τεχνικό Σύμβουλο» για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση όλων των προγραμμάτων.
Το Μέγαρο Μαξίμου σημειώνει ότι  για πρώτη φορά, στο πλέον συμβολικό κτίριο της χώρας, θα υπάρχει η δυνατότητα συλλογής επιμέρους υλικών συσκευασίας (χαρτί, πλαστικό – μέταλλο, γυαλί), με σημεία ανακύκλωσης σε κάθε γωνιά του κτιρίου.
Μέρος του αντιτίμου το οποίο θα εξασφαλίζεται από την συλλογική προσπάθεια των ανθρώπων που εργάζονται στο Μέγαρο, θα δίνεται στην Ένωση « Μαζί για το Παιδί» για την στήριξη παιδιών και οικογενειών σε ολόκληρη τη χώρα.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από