Απίστευτος, μυθικός Ρονάλντο οδήγησε την Πορτογαλία στον τελικό του Nations League. Η Πορτογαλία επικράτησε 3-1 της Ελβετίας και πλέον περιμένει μία εκ των Ολλανδίας ή Αγγλίας στον τελικό.

Το πρώτο ημίχρονο στο Ντραγκάο είχε καλό ρυθμό, με τις δύο ομάδες να δημιουργούν αρκετές ευκαιρίες. Η Ελβετία είχε τις δύο πρώτες καλές στιγμές στον αγώνα με τους Σακίρι και Σεφέροβιτς, ωστόσο στην πρώτη περίπτωση ο Πατρίτσιο είχε σωστή αντίδραση και στη δεύτερη ο άσος της Λίβερπουλ αστόχησε.

Το 1-0 για την Πορτογαλία έγινε στο 25’ με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του τέρματος, αφήνοντας τον Σόμερ… άγαλμα στο κέντρο της εστίας.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ίδια εικόνα, με την Ελβετία να πιέζει ψηλά, όπως στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, ενώ στο 53’ έγινε η φάση του ματς. Η Πορτογαλία κέρδισε πέναλτι, αλλά το ίδιο είχαν ζητήσει νωρίτερα και οι Ελβετοί. Ο Φέλιξ Μπριχ κοίταξε το VAR και πήρε μία τρομερή απόφαση!

Έδωσε πέναλτι στην προηγούμενη φάση υπέρ της Ελβετίας, όταν ο Σεμέδο μάρκαρε αντικανονικά τον Σεφέροβιτς. Ο Ροντρίγκες ανέλαβε την εκτέλεση και ισοφάρισε σε 1-1 στο 57’ (τέσσερα λεπτά κράτησε η συγκεκριμένη φάση!).

Στο 88′ και στο 90′ όμως μίλησε η σπουδαία κλάση του Κριστιάνο Ρονάλντο! Μετά από γύρισμα του Ρούμπεν Νέβες  στην περιοχή, ο Κριστιάνο Ρονάλντο εκτέλεσε με τη μία και έκανε το 2-0 στο 88′, ενώ στο 90′ πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή, «χόρεψε» την αντίπαλη άμυνα, μπήκε μέσα και έκανε το τελικό 3-1.

Στον τελικό της Κυριακής η Πορτογαλία θα αντιμετωπίσει μία εκ των Ολλανδίας ή Αγγλίας, οι οποίες κοντράρονται μεταξύ τους στον αυριανό δεύτερο ημιτελικό (21:45).

Πορτογαλία (4-4-2, Φερνάντο Σάντος): Πατρίτσιο- Σεμέδο, Πέπε, Ντίας, Γκερέιρο- Φερνάντες, Καρβάλιο, Νέβες, Σίλβα- Ζοάο Φέλιξ, Ρονάλντο.

Ελβετία (4-4-1-1, Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Ζόμερ- Μπαμπού, Σαρ, Ακάντζι, Ροντρίγκες- Ζακάρια, Τσάκα, Φρέουλερ, Ζούμπερ- Σακίρι- Σεφέροβιτς.