H νέα Mercedes-Benz GLS είναι η επιτομή της πολυτέλειας σε συνδυασμό με τις απεριόριστες δυνατότητες κίνησης. Το νέο γερμανικό μοντέλο, που παρουσιάστηκε επί αμερικανικού εδάφους, κερδίζει τις εντυπώσεις τόσο με τις απλόχερες διαστάσεις του όσο και με το τεχνολογικό του υπόβαθρο, ένα premium SUV που πάντα ανέβαζε ψηλά τον πήχη έναντι του ανταγωνισμού.  Το νέο μοντέλο αγγίζει σε μήκος τα 5,2 μέτρα, πλάτος 1,95 μέτρα ενώ το μεγάλο μεταξόνιο των 3,13 μέτρων εξασφαλίζει και αυτό με τη σειρά του τεράστιους χώρους.

Είναι επταθέσιο, με τρεις σειρές καθισμάτων – όπου στα πίσω καθίσματα μπορούν να καθίσουν επιβάτες με ύψος 1,94 μέτρα –  ενώ ο όγκος των αποσκευών, εφόσον αναδιπλωθούν τα καθίσματα μπορεί να ξεπεράσει τα 2.400 λίτρα. Αρα, μιλάμε για μια κινητή σουίτα, που προσφέρει, όπως είναι επόμενο όλα τα κονφόρ στον εξοπλισμό. Στο εσωτερικό του, ο οδηγός ενημερώνεται για τα πάντα από τις ψηφιακές οθόνες με τα πιο σύγχρονα συστήματα πολυμέσων που συναντάμε και στην υπόλοιπη γκάμα της γερμανικής φίρμας, ενώ δύο οθόνες προβολής 11,6 ιντσών υπάρχουν και στις πλάτες των εμπρός καθισμάτων.

Επίσης, διαθέτει Android tablet στο υποβραχιόνιο του μεσαίου καθίσματος. Το νέο μοντέλο υιοθετεί κάτω από το καπό την πλέον διαδεδομένη πρόταση του ήπιου υβριδικού συστήματος των 48 Volt EQ Boost. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα ηλεκτρικό τούρμπο, το οποίο συνδυάζεται με έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης. Έτσι, με αρωγό την προηγμένη τεχνολογία EQ Boost, ο 3λιτρος twinturbo 6κύλινδρος εν σειρά, αποδίδει 367 άλογα και 500 Nm ροπής. Επίσης, προσφέρεται και στην έκδοση GLS 580 4MATIC με τετράλιτρο κινητήρα V8 twinturbo που αποδίδει 489 ίππους και 700 Nm ροπής, με μέση τιμή κατανάλωσης στα 9,8 λίτρα/100 χλμ.

Σαφώς, από τη γκάμα δεν θα μπορούσε να λείψει και η πετρελαιοκίνητη έκδοση, με τον 3λιτρο twinturbo 6κύλινδρο εν σειρά κινητήρα που υπάρχει στην GLS 350d. Το θηριώδες ντίζελ μοτέρ αποδίδει 286 ίππους και 600 Nm ροπής, με κατανάλωση 7,6 λίτρα/100 χλμ.,ενώ υπάρχει και πιο μεγάλη έκδοση GLS 400d που με το ίδιο μοτέρ ανεβαίνει στους 330 ίππους.  Όλοι οι κινητήρες (βενζίνης και ντίζελ) συνδυάζονται με 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο και σύστημα τετρακίνησης 4MATIC. Το νέο γερμανικό μοντέλο αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά στα μέσα του 2019, με τιμές που θα ανακοινωθούν στο εγγύς μέλλον από την αντιπροσωπεία.