Σε ένα παιχνίδι που η αλήθεια είναι πως όλα της πήγαν… δεξιά, η Άρσεναλ επικράτησε της Γουότφορντ εκτός έδρας με 1-0 και ανέβηκε εκ νέου στην 4η θέση της Premier League, ισοβαθμώντας με την Τσέλσι, που έχει όμως ματς παραπάνω.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τους «κανονιέρηδες» οι οποίοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 10ο λεπτό, έπειτα από τραγικό λάθος του Φόστερ. Ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων δεν υπολόγισε σωστά το γύρισμα συμπαίκτη του, έδωσε την ευκαιρία στον Ομπαμεγιάνγκ να τον πιέσει και στην προσπάθεια του να διώξει έστειλε την μπάλα πάνω στον Γκαμπονέζο φορ και εν συνεχεία στα δίχτυα του της ομάδας του.

Σαν να μην έφτανε αυτό για την Γουότφορντ, 1 λεπτό μετά αποβλήθηκε ο Τρόι Ντίνι για χτύπημα στον Τορέιρα, κάνοντας ακόμα πιο εύκολη την ζωή της Άρσεναλ. Η Γουότφορντ ωστόσο δεν… μάσησε και παρότι αγωνίστηκε με 10 παίκτες για 80 λεπτά, έχασε σημαντικές ευκαιρίες για να πετύχει ένα γκολ, ενώ θα πρέπει να αισθάνεται άτυχη, καθώς έπεσε πάνω σε έναν εξαιρετικό Λένο, έχοντας και δοκάρι σε σουτ του Μασίνα στο 62′.

Έτσι η Άρσεναλ -που είχε στο βασικό της σχήμα τον Κωνσταντίνο Μαυροπάνο (αντικαταστάθηκε στο 59′) ελλείψει Σωκράτη Παπασταθόπουλου- έφτασε τους 66 βαθμούς και επέστρεψε στην 4η θέση της Premier League. Μάλιστα, διατήρησε το μηδέν παθητικό εκτός έδρας για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα. Από την άλλη η Γουότφορντ έμεινε στους 46 βαθμούς και την 10η θέση.

ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ: Φόστερ, Γιάνμαατ, Καμπασελέ, Κέιθκαρτ, Μαζίνα (86′ Σέμα), Κίκο Φεμενία (59′ Σαξές), Καπουέ, Ντουκουρέ, Χιούζ, Γκρέι, Ντίνεϊ.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Λένο, Μουστάφι, Κοσιελνί, Μαυροπάνος (59′ Γκεντουζί), Μονρεάλ, Τορέιρα (46′ Εζίλ), Τζάκα, Μχιταριάν, Ράμσεϊ (68′ Μέιτλαντ-Νάιλς), Ιουόμπι, Ομπαμεγιάνγκ.