Μπορεί η Μπαρτσελόνα να αγωνιζόταν στην Ουέσκα κόντρα στην τοπική ομάδα, το μυαλό όλων όμως, ήταν στο επαναληπτικό παιχνίδι με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, για τα προημιτελικά του Champions League.

Για αυτό άλλωστε και ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρέταξε την ομάδα του με πολλές αλλαγές, αφήνοντας εκτός αποστολής τους Μέσι, Πικέ, Μπούσκετς, Ράκιτιτς και Λουίς Σουάρες.

Το παιχνίδι ήταν αρκετά κακό ποιοτικά και δίχως ρυθμό, στην μεγαλύτερη διάρκεια του και μπορεί οι γηπεδούχοι να καίγονταν για βαθμούς, στην ύστατη προσπάθεια που κάνουν για παραμονή στην κατηγορία, ωστόσο σε όλο το παιχνίδι δεν κατάφεραν να βγάλουν μία καθαρή ευκαιρία για γκολ.

Αντιθέτως οι «μπλαουγκράνα» είχαν κάποιες λίγες καλές στιγμές, με κορυφαίες το τετ α τετ του Ντεμπελέ στο 16ο λεπτό και το δοκάρι του Μάλκομ στο 57′, δίχως όμως εν τέλει να καταφέρουν να βρουν κάποιο γκολ.

Έτσι, η Μπαρτσελόνα έφτασε τους 74 βαθμούς και το +12 από την 2η Ατλέτικο που αγωνίζεται αυτή την ώρα, ενώ η Ουέσκα βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα με 25 βαθμούς και χρειάζεται άμεσα νίκες προκειμένου να είναι στην La Liga και του χρόνου.

Ουέσκα: Σανταμαρία, Ετσέιτα, Πουλίδο, Μιραμόν, Γκαλάν, Φερέιρο (72′ Ερνάντες), Ανιόρ, Μόι Γκόμεθ, Ριβέρα (59′ Μελέρο), Αβιλα (88′ Γκαγιάρ), Γκαγιέγο

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Μουρίγιο, Ουμτιτί, Τοντιμπό, Βαγκέ, Βιδάλ, Αλενιά (80′ Αρτούρ), Πουτς (67′ Κουτίνιο), Μάλκομ, Ντεμπελέ (67′ Ζόρντι Αλμπα), Μπόατενγκ.