Η Μπαρτσελόνα έκανε ένα μεγάλο βήμα για πρόκριση στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ καθώς επικράτησε εκτός έδρας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 1-0.

Η Μπάρτσα κατάφερε να πάρει την πολύ σημαντική νίκη στο θέατρο των ονείρων χάρη σε γκολ του Σουάρες στο 12’, αν και η ΟΥΕΦΑ «χρέωσε» αυτογκόλ στον αμυντικό της Γιουνάιτεντ, Λουκ Σο.

Το γκολ των Καταλανών προήλθε από μαγική σέντρα του Μέσι και κεφαλιά του Ουρουγουανού σέντερ φορ από πολύ δύσκολη θέση. Αρχικά μάλιστα ο βοηθός υπέδειξε οφσάιντ και ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ.

Με την χρήση όμως του VAR φάνηκε ότι ο Σουάρες ήταν σε κανονική θέση και το γκολ μέτρησε. Η Μπαρτσελόνα είναι μετά τη νίκη στο Ολντ Τράφορντ το μεγάλο φαβορί για πρόκριση στα ημιτελικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Άγιαξ – Γιουβέντους 1-1

Η πρωταθλήτρια Ιταλίας, Γιουβέντους έκανε σημαντικό βήμα πρόκρισης στην ημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ καθώς απέσπασε ισοπαλία 1-1 από τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ.

Θα πρέπει πάντως εδώ να σημειωθεί πως ο Άγιαξ έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση και προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα των μπιανκονέρι αλλά δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη.

Η Γιουβέντους προηγήθηκε με πολύ ωραία κεφαλιά – ψαράκι του Ροναλντο στο 45’, με τον Πορτογάλο να κάνει και πάλι την διαφορά για την ομάδα του Τορίνο. Ο Άγιαξ ισοφάρισε στο 46’ με πολύ ωραίο σουτ του Νέρες.

Οι Ιταλοί έφτασαν κοντά στην επίτευξη δεύτερου γκολ στα τελευταία λεπτά του αγώνα, καθώς είχαν δοκάρι στο 85′ με τον Ντάγκλας Κόστα.