Μπορεί τo Youtube Kids να είναι μια πιο φιλική προς τους ανήλικους χρήστες έκδοση της δημοφιλούς πλατφόρμας Youtube, πλήν όμως ένα περιστατικό που συνέβη στη Φλόριντα αποδεικνύει το εντελώς αντίθετο.

Η Φρι Χες, μητέρα, εντόπισε στην παιδική έκδοση του Youtube βίντεο – tutorials που δείχνουν στα παιδιά πώς να αυτοκτονήσουν.

Η Χες, που είναι παιδίατρος, ενημέρωσε διάφορες ομάδες για το ακατάλληλο βίντεο και ζήτησε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα. Όπως ισχυρίζεται η ίδια, το εν λόγω βίντεο κατέβηκε από το YouTube Kids μια εβδομάδα.

Η Χες εντόπισε ξανά το βίντεο αυτό τον μήνα, ωστόσο αυτή τη φορά βρισκόταν στο YouTube. Για ακόμη μια φορά, τόσο η Χες όσο και άλλοι χρήστες προχώρησαν σε καταγγελία και πέρασαν κάποιες μέρες πριν αφαιρεθεί από την πλατφόρμα.

Η παιδίατρος αποφάσισε να περιηγηθεί στο YouTube Kids και τα όσα βρήκε την σόκαραν… Όπως ισχυρίζεται η ίδια, εντόπισε και βίντεο που προτρέπουν τη σεξουαλική παρενόχληση, τη σωματεμπορία αλλά και την ενδοοικογενειακή βία. Σε ένα βίντεο, το οποίο θύμισε το δημοφιλές παιχνίδι Minecraft, φαινόταν ακόμη και ένα μακελειό σε σχολείο.

Το YouTube, απαντώντας στους ισχυρισμούς της Χες, ανέφερε πως εργάζεται σκληρά για να κάνει τα βίντεο στην πλατφόρμα φιλικά προς τα παιδιά και πως λαμβάνει πολύ σοβαρά τις καταγγελίες.