Ο ΠΑΟΚ έκανε περίπατο στη Ριζούπολη με τον Δικέφαλο του Βορρά να φιλοδωρεί με πέντε γκολ τον αδύναμο Απόλλωνα Σμύρνης (5-1), σ’ενα παιχνίδι που κρίθηκαν όλα από το πρώτο δεκάλεπτο.

Το σκορ στο 10′ ήταν ήδη 2-0, με το ματς να μην αντέχει ιδιαίτερης κριτικής μιας και η υπεροχή του ΠΑΟΚ ήταν καθολική. Ο Δικέφαλος του Βορρά βρήκε σκορ από πέντε διαφορετικούς παίκτες, με τους Σφιντέρσκι και Πέδρο Ενρίκε να σκοράρουν ερχόμενοι από τον πάγκο και τον Πέλκα να γιορτάζει με γκολ την επιστροφή του στο βασικό σχήμα.

Ο Δικέφαλος πέτυχε την 19η νίκη στο πρωτάθλημα και μεγαλύτερη μέχρι στιγμής, φτάνοντας τους 57 βαθμούς, ενώ «έσπασε» και μια αρνητική παράδοση που είχε τα τελευταία 19 χρόνια όταν κατηφόριζε στη Ριζούπολη.

Ο Μπάμπης Τεννές παρέταξε την ομάδα του σε σχηματισμό 3-5-2 με τομν Χουάντερσον κάτω από τα δοκάρια. Τριάδα στην άμυνα οι Κοντοές, Κύργιας και Βαφέας. Πλάγιοι μπακ οι Στάθης και Οριχουέλα. Στη μεσαία γραμμή οι Ντούρσο, Τόμας και Ρώσση. Στην επίθεση έπαιξαν οι Ελ Χέλβε και Ντεγεντερίκο

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου, διαφοροποίησε κάπως την 11αδα που χρησιμοποίησε στο ματς με τον Ολυμπιακό, κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Πασχαλάκης. Στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο και Βιερίνια. Στη μεσαία γραμμή οι Ολιβέιρα και Μαουρίσιο. Στις πτέρυγες οι Λημνιός και Μπίσεσβαρ, στον άξονα ο Πέλκας και στην επίθεση ο Άκπομ.

Μόλις στο 4ο λεπτό πέτυχε γκολ με τον Δημήτρη Πέλκα. Ο Βιεϊρίνια από δεξιά έβγαλε τη σέντρα στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής, ο Βαφέας έχασε τον Πέλκα και αυτός με κεφαλιά νίκησε τον Χουάντερσον για το 0-1.

Πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο οι Θεσσαλονικείς πέτυχαν και δεύτερο τέρμα. Στο 9′ μετά από κακή απομάκρυνση του Ρώσση, η μπάλα πήγε στον Ολιβέιρα, που την έφερε από το δεξί στο αριστερό και με δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι έστειλε τη μπάλα ψηλά στην δεξιά γωνία του Χουάντερσον, για το 0-2.

Στο 33′ ήρθε και το τρίτο γκολ για τους φιλοξενούμενους με τον Μπίσεσβαρ. Ο Λημνιός από δεξιά πάτησε περιοχή και από χαμηλά γύρισε στον Ολλανδό μέσο και αυτός εν’ κινήσει πλάσαρε εύστοχα για το 0-3 στο Γεώργιος Καμάρας.

Ο Απόλλωνας μείωσε σε 3-1 στο 64′ όταν ο Οριουέλα γύρισε τη μπάλα στον Ντούρσο και αυτό χωρίς πίεση με πολύ ωραίο πλασέ στην κίνηση από το ύψος της περιοχής, νίκησε τον Πασχαλάκη στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία.

Στην πρώτη του επαφή με την μπάλα ο Κάρολ Σφιντέρσκι βρήκε δίχτυα. Ο 22χρονος Πολωνός επιθετικός σε τρία παιχνίδια που έχει αγωνιστεί έχει σκοράρει δύο φορές. Στο 78′ ο Κρέσπο σε ρόλο οργανωτή πλάσαρε στον Σφιντέρσκι με τον τελευταίο με ωραίο αριστερό πλασέ έστειλε τη μπάλα για τέταρτη φορά στα δίχτυα του Χουάντερσον.

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε και πέμπτο γκολ στην αναμέτρηση με τον Πέδρο Ενρίκε στο 88′, με τον Βραζιλιάνο να διαμορφώνει το τελικό 5-1 υπέρ του δικέφαλου.

Απόλλων Σμύρνης: Χουάντερσον, Στάθης, Κύργιας, Βαφέας, Κοντοές (46′ Γκίνο), Οριουέλα, Μπεντινέλι, Ρώσση (46′ Βάρκας), Ντούρσο, Ντεφεντερίκο, Ελ Χέλβε.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιερίνια, Μαουρίσιο, Ολιβέιρα, Λημνιός (85′ Ζαμπά), Μπίσεσβαρ (76′ Σφιντέρσκι) Πέλκας, Άκπομ (81′ Ενρίκε).