Συνταξιούχος ετών 31! Ο λόγος για τον 37χρονο σήμερα πρωταγωνιστή στις πασαρέλες μόδας Ζώη Σημαντήρα, ο οποίος μάλλον διεκδικεί τον άτυπο τίτλο του νεότερου συνταξιούχου στην Ελλάδα.

Ο Ζώης Σημαντήρας, ιδιοκτήτης, επίσης, αλυσίδας καταστημάτων solarium, κατάφερε να συνταξιοδοτηθεί σε ηλικία 31 ετών έχοντας εργαστεί συνολικά μόλις 11 χρόνια ως μόνιμος επισμηνίας στην Πολεμική Αεροπορία.

Συγκεκριμένα, κατετάχθη στην Πολεμική Αεροπορία στις 26/6/2000, την ίδια περίοδο που ξεκινούσε τα πρώτα του βήματα στο μόντελινγκ υπό την καθοδήγηση του σχεδιαστή Μάκη Τσέλιου, ο οποίος έτυχε να τον ξεχωρίσει σε ένα νυχτερινό μαγαζί της πρωτεύουσας προτείνοντάς του να συμμετάσχει σε μία από τις επιδείξεις μόδας ρούχων που έφεραν την υπογραφή του.

Ο πατέρας του Ζώη Σημαντήρα ήταν ιπτάμενος στην Πολεμική Αεροπορία, οπότε η ένταξή του στο στράτευμα από τη στιγμή, δε, που ήταν απόφοιτος Λυκείου χωρίς περαιτέρω σπουδές φάνταζε τότε κατά κάποιον τρόπο μονόδρομος, δεδομένου ότι του εξασφάλιζε ένα μόνιμο εισόδημα. Ωσότοσο η πιθανή καριέρα του στις Ενοπλες Δυνάμεις ακολουθώντας το παράδειγμα του πατέρα του, έπαψε να αποτελεί προτεραιότητα από τη στιγμή της γνωριμίας του με τον Μάκη Τσέλιο.

Από την Πολεμική Αεροπορία αποστρατεύτηκε στις 24/8/2011 με σύνταξη αναπηρίας λόγω προβλημάτων υγείας που ο ο ίδιος είχε επικαλεστεί, σύμφωνα με γνωμάτευση που πήρε στις 18/5/2011 της Ανώτατης Αεροπορίας Υγειονομικής Επιτροπής με αιτιολογία «της ανικανότητας να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του μη οφειλόμενης στην Υπηρεσία».

Ετσι, μόλις μερικούς μήνες μετά, συγκεκριμένα στις 24/8/2011 ο 31χρονος τότε επισμηνίας Ζώης Σημαντήρας βγήκε στη σύνταξη, εισπράττοντας παράλληλα το εφάπαξ καθώς και την επικουρική σύνταξη από το Μετοχική Ταμείο Αεροπορίας.

Και μπορεί να κρίθηκε ανίκανος σε ποσοστό 50% από την Ανώτατη Υγειονομική Επιτροπή να αντεπεξέλθει στα καθήκοντά του στο στράτευμα, ωστόσο αυτό δεν τον εμπόδισε να συνεχίσει να ανεβαίνει στις πασαρέλες, να συμμετέχει σε διαφημιστικά σποτ και φωτογραφήσεις και να επεκτείνει συνεχώς την αλυσίδα με τα καταστήματα solarium.