Μία στις τρεις βρετανικές επιχειρήσεις σκοπεύουν να μεταφέρουν κάποιες από τις λειτουργίες τους στο εξωτερικό ή το έχουν ήδη κάνει για να αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο του σκληρού Brexit, όπως δείχνει έρευνα που ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Διευθυντών (IoD).
Η έρευνα διεξήχθη σε 1.200 επιχειρήσεις, εκ των οποίων περισσότερες από μία στις δέκα δήλωσαν ότι έχουν ήδη αρχίσει να δραστηριοποιούνται εκτός Βρετανίας, επειδή το ενδεχόμενο μίας εξόδου χωρίς συμφωνία γίνεται όλο και πιο πιθανό.
Το 29% των εταιριών που ρωτήθηκαν πιστεύει ότι το Brexit θέτει σε κίνδυνο τις δραστηριότητες τους εντός της χώρας και είτε προχώρησαν ήδη σε μερική μετεγκατάσταση είτε σκοπεύουν να το κάνουν, ενώ οι περισσότερες από αυτές αναζητούν κάποια χώρα εντός της ΕΕ.
Πιο συγκεκριμένα, το 11% έχει ήδη προχωρήσει σε μετεγκατάσταση, το 5% προετοιμάζει σχετικές κινήσεις και το 13% εξετάζει ενεργά το ενδεχόμενο. Στις επιχειρήσεις αυτές περιλαμβάνονται τόσο μεγάλες όσο και μικρότερες, ενώ οι εξαγωγικές εταιρίες σκέφτονται σοβαρότερα το ενδεχόμενο με τα δύο τρίτα αυτών να επιδιώκουν μετακίνηση στο εξωτερικό.
- Μπακογιάννης για το ντοκιμαντέρ με την 17 Νοέμβρη και τον Κουφοντίνα: «Να χαίρεστε τη ματωμένη σας τηλεθέαση»
- Λάθος του Ιράν να επιτεθεί στις χώρες του Κόλπου, λέει ο Φιντάν – Προειδοποίηση για γενικευμένη αποσταθεροποίηση
- Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι σκότωσε στην Τεχεράνη τον διοικητή της ιρανικής δύναμης Quds στον Λίβανο






