Με δύο γκολ που προήλθαν από λάθη των αμυντικών, η ΑΕΚ επικράτησε 2-0 της Λαμίας στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Super League. Σκόρερ ο Πόνσε στο 13΄ και ο Αναστασιάδης με αυτογκόλ στο 47΄, για την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη που παραμένει στην 4η θέση τη κατάταξης με 23 βαθμούς.

Πράγματι, το σκορ διαμορφώθηκε εν πολλοίς από επίδειξη… ανωριμότητας των ποδοσφαιριστών του Χάβου. Στο 13΄ ο Ασίγμπα χωρίς πίεση, πάσαρε στον… Μάνταλο ο οποίος έβγαλε σέντρα στο πίσω δοκάρι και ο Πόνσε με εντυπωσιακό σουτ στην κίνηση έγραψε το 1-0, με το 7ο γκολ του στη Super League. Στο 47΄ ο Σαράνοφ απομάκρυνε εντελώς άτσαλα τη μπάλα σε μία εύκολη φάση, την οποία εκμεταλλεύτηκε ξανά ο Μάνταλος. Ο αρχηγός πέρασε τη μπάλα παράλληλα στην περιοχή κι εκεί ο Αναστασιάδης με προβολή την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του.

Ωστόσο, η ΑΕΚ δεν ήταν κακή. Κατά διαστήματα, μάλιστα, θύμισε το σύνολο που παρουσίασε στην αρχή της σεζόν ο Ουζουνίδης, με γρήγορο και επιθετικό ποδόσφαιρο και απόλυτη πρωτοβουλία, με την κατοχή της μπάλας να αγγίζει το 70%. Αιχμή του δόρατος ο Εσε Πόνσε σε μια από τις λίγες ημέρες στην καριέρα ενός επιθετικού που θα μπορούσε να έχει σπάσει τα… κοντέρ. Όμως, πότε ο Σαράνοφ (εκπληκτικές αποκρούσεις στο 37΄, το 81΄ και το 88΄), πότε η υπερβολική σιγουριά (οριζόντιο δοκάρι στο 58΄) του στέρησαν τουλάχιστον δύο περισσότερα γκολ. Το ματς ολοκληρώθηκε με υπέροχο μακρινό σουτ του Αλμπάνη με τη μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι. Ηταν η 13η φορά στη φετινή σεζόν που το δοκάρι στερεί ένα «κιτρινόμαυρο» γκολ.

Ο Μπογέ ήταν ιδιαίτερα δραστήριος με αντίπαλο τον Βασιλαντωνόπουλο, ο Μάνταλος έκανε «γεμάτο» παιχνίδι αγωνιζόμενος πίσω από τον επιθετικό. Ετσι η ΑΕΚ έκλεισε νικηφόρα ένα ζευγάρι εντός έδρας αγώνων (Ξάνθη, Λαμία) από το οποίο είχε πολλά να χάσει και ελάχιστα να κερδίσει. Έχει ακόμα δρόμο για να αποδείξει ότι ξεπέρασε την κρίση, ενώ ακολουθούν δύο αναμετρήσεις που είναι οι πιο απαιτητικές έως το τέλος του έτους: με τη Μπενφίκα στη Λισαβόνα (12/12) και με την ΑΕΛ στη Λάρισα (16/12). Γι΄αυτό άλλωστε ο Ουζουνίδης αποφάσισε να ξεκουράσει βασικούς όπως ο Βασίλης Μπάρκας (ντεμπούτο φέτος για τον Τσιντώτα στη Λίγκα) και ο Μιχάλης Μπακάκης.

Διαιτητής: Παπαπέτρου (Αθηνών)

Κίτρινες: Τσόσιτς – Μπαράλες, Σκόνδρας

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Τσιντώτας, Γκάλο, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Γαλανόπουλος (83΄ Τσόσιτς), Άλεφ (56΄ λ.τρ. Μοράν), Κλωναρίδης, Μάνταλος (72΄ Αλμπάνης), Μπογέ, Πόνσε

ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Σαράνοφ, Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο, Πλιάτσικας (18΄ Αναστασιάδης), Ασίγκμπα (73΄ Παπαργυρίου), Σκόνδρας, Μπλάζιτς, Καραμάνος, Μπερτόλιο, Επστάιν, Μπαράλες (54΄ λ.τρ. Ρόμανιτς)