Την πρώτη της... προεκλογικού τύπου παρέμβαση, αν και δεν είναι επίσημα υποψήφια, έκανε η υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου. Θέλοντας να αναδείξει το έργο που έχει κάνει και με βασικό σύνθημα το «Προχωράμε» η κ. Νοτοπούλου θέλει να κάνει αισθητή την παρουσία της στις προεκλογικές συζητήσεις που γίνονται σχετικά με το ποιος θα πάρει το χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ για το δήμο της Θεσσαλονίκης. Όπως φαίνεται, η κάθοδός της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει «κλειδώσει» και με την ανάρτησή της στο facebook, απλά… υπενθυμίζει το έργο της ως επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη και τους τελευταίους μήνες ως υφυπουργός.

Σύμφωνα με το voria.gr, η παρέμβαση Νοτοπούλου πορεί δε να εκληφθεί και ως... μπηχτή από τη μια προς τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, από την άλλη προς όσους αντιπολιτεύονται το κυβερνητικό έργο και το δικό της για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Δεν είναι τυχαίο ότι η ανάρτηση έρχεται σχεδόν ταυτόχρονα με την ανακοίνωση της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Θεσσαλονίκης «Ανοιχτή Πόλη», η οποία είναι φανερό ότι αφήνει αιχμή προς την πρόσκληση του κ. Μπουτάρη που κάλεσε σε συνεννόηση για τη δημιουργία «δημοκρατικού προοδευτικού μετώπου» στη Θεσσαλονίκη όλες τις δυνάμεις της κεντροαριστεράς. Στην ανακοίνωση γίνεται εμφανές ότι η «Ανοιχτή Πόλη» θεωρεί ότι εκείνη είχε πρώτη την πρωτοβουλία να συνενώσει το χώρο κι όχι ο κ. Μπουτάρης, όπως γίνεται φανερό ότι δύσκολα θα τα βρουν «Πρωτοβουλία» και «Ανοιχτή Πόλη»... Η επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε, Ρία Καλφακάκου, δεν έκρυψε ότι υποστηρίζει την υποψηφιότητα Νοτοπούλου για το δήμο Θεσσαλονίκης, την ώρα που ο κ. Μπουτάρης θεωρεί ότι ο υποψήφιος δήμαρχος θα πρέπει να προκύψει μέσα από άλλες διαδικασίες.

Η Νοτοπούλου με την ανάρτησή της επιδιώκει να «υπενθυμίσει» ότι δεν έκανε μόνος του ο δήμος τα έργα αλλά με στήριξη και από το γραφείο του Πρωθυπουργού, δηλαδή την ίδια

Η ανάρτηση της κ. Νοτοπούλου στο facebook είναι η εξής:

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και κυρίως η πρωτοβάθμια ήταν θύμα των μνημονίων. Υποστελέχωση και ελλιπείς πόροι.

Εμείς -παρά τους δημοσιονομικούς περιορισμούς-δώσαμε μάχη και αναστρέψαμε την κατάσταση.

Δείξαμε εμπιστοσύνη στην τοπική αυτοδιοίκησή και στις διοικήσεις των δήμων.

-Αυξήσαμε για πρώτη φορά μετά από χρόνια την κρατική χρηματοδότηση προς τους ΟΤΑ (ΚΑΠ) το 2018 και το 2019.

-Προχωρήσαμε (στον Κλεισθένη) και στη θέσπιση νέων κριτηρίων για την πιο δίκαιη και ορθολογική κατανομή τους. Εκτός από τον πληθυσμό, τώρα λαμβάνονται υπόψη και μια σειρά άλλοι παράμετροι όπως η ορεινότητα, η νησιωτικότητα, το επίπεδο της ανεργίας και της φτώχειας.

-Πέρα ωστόσο , από τους ΚΑΠ, στο ΥΠΕΣ αξιοποιήσαμε το ξεχασμένο από τις προηγούμενες κυβερνήσεις Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Από τα προγράμματα για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών και της λειψυδρίας δόθηκαν στους ΟΤΑ περισσότερα από 124 εκατ. ευρώ την περίοδο 2015-2018. Θυμίζω ότι αντίστοιχο ποσό για την περίοδο 2012-2014 ήταν λιγότερα από 8 εκατ. ευρώ.

-Ακόμη, από το πολύ σημαντικό πρόγραμμα ΑΚΣΙΑ για την πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών, οι ΟΤΑ ενισχύθηκαν την ίδια περίοδο (2015-2018) με άλλα 134 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, 41 εκατ. ευρώ δόθηκαν για την ενίσχυση ορεινών και νησιωτικών δήμων.

Και 95 εκατ. ευρώ διατίθενται τώρα για την αναβάθμιση των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών και την εναρμόνιση τους με τις προδιαγραφές που ορίζει το νέο προεδρικό διάταγμα.

-Και το πιο σημαντικό, προχωρήσαμε στη δημιουργία νέων καινοτόμων χρηματοδοτικών εργαλείων για την κάλυψή τους, όπως το Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος», που ξεκίνησε με αρχικό προϋπολογισμό 500 εκατ. ευρώ αλλά θα ξεπεράσει το 1,8 δισ. ευρώ, μέχρι το τέλος του έτους. Η ανταπόκριση στο πρόγραμμα ήταν τεράστια. Από 15 Ιουνίου έως και σήμερα εντάσσονται κάθε μέρα δύο έργα ύψους έως και 5 εκατ. ευρώ.

Με τον ΦιλόΔημο μπορούν για πρώτη φορά οι Δήμοι να καλύψουν βασικές ανάγκες σε υποδομές στον τομέα της ύδρευσης, της αποχέτευσης, της αγροτικής οδοποιίας, της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ, αλλά και σε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και αποκατάστασης ζημιών από φυσικές καταστροφές, επανάχρηση δημοτικών κτιρίων, κατασκευή-ανέγερση νέων δημοτικών κτιρίων και σχολικών κτιρίων, ανέγερση παιδικών σταθμών.

-Πολύ σύντομα θα ακολουθήσουν άλλες δύο προσκλήσεις για την επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων και για τη σύνταξη Γενικών Σχεδίων Ύδρευσης.

Με πολιτική βούληση, με προσπάθεια, με αγώνα, με σχέδιο, με όραμα τα καταφέρνουμε. Προχωράμε».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από