Στις φυλακές Χαλκίδας επιστρέφει ο επιχειρηματίας Αριστείδης Φλώρος μετά από σχετική απόφαση του εισαγγελέα Πρωτοδικών της Αθήνας, σε εκτέλεση του βουλεύματος που εκδόθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Ενώπιον της εισαγγελέως προσήχθη το πρωί του Σαββάτου ο 39χρονος επιχειρηματίας, με ισχυρή αστυνομική συνοδεία. Η εισαγγελέας εκτέλεσε το διατακτικό του νέου βουλεύματος και αποφάσισε την κράτηση του επιχειρηματία στις φυλακές της Χαλκίδας, απ’ οπου είχε λάβει το αποφυλακιστήριο του στα μέσα Αυγούστου.

Την πρόταση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας, Λάμπρου Σοφουλάκη, ο οποίος χαρακτήρισε το πιστοποιητικό βάσει που επικαλέστηκε για την αποφυλάκισή του ο Αριστείδης Φλώρος «αόριστο, ασαφές και ουδόλως επιστημονικά πειστικό» ακολούθησαν και οι δικαστές του αροδιου συμβουλίου.

Μάλιστα υποβλήθηκε και δεύτερη πρόταση, συμπληρωματική, από τον κ.Σοφουλάκη, καθώς ήρθαν στη δημοσιότητα τα έγγραφα του Ευαγγελισμού τα οποία έχουν τεθεί υπο διερεύνηση μετά τις καταγγελίες της διοικήτριας τοιυ νοσοκομείου.

Τα έγγραφα διαβιβάστηκαν στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημ. Προκοπίου, ο οποίος είχε διατάξει την πρώτη έρευνα σε βάρος του Φλώρου και εκείνος τα διαβίβασε στην Εισαγγελία Εφετών. Ο κ.Σοφουλάκης στη συμπληρωματική πρότασή του προς το Συμβούλιο αναφέρει πως τα «έγγραφα αυτά ενισχύουνν την προκατακρτική εξέταση την οποία διέταξε ο κ.Προκοπίου και αποτελούν ισχυρές ενδείξεις περι πλαστότητας του πιστοποιητικού και ψευδούς ποσοστού αναπηρίας». Το υπ΄αριθμόν 65/18 βούλευμα , εκδόθηκε τελικά πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής και η προσαγωγή του Αρη Φλώρου μετατράπησε σε σύλληψη απο την αστυνομία.

Διαβαστε ακόμα:

Πειθαρχικές διώξεις ζητά ο ΙΣΑ για την υπόθεση Φλώρου