Χάκερς προσκείμενοι στο κίνημα των «Ανώνυμων», οι οποίοι καταγγέλλουν την πολιτική της ισπανικής κυβέρνησης απέναντι στην Καταλωνία, ανέλαβαν τη Δευτέρα την ευθύνη για κυβερνοεπιθέσεις εναντίον των ιστοτόπων πολλών ισπανικών θεσμών και εταιρειών.
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, γύρω στις 18.00 (ώρα Ελλάδας) ήταν αδύνατη η πρόσβαση στους ιστοτόπους του υπουργείου Οικονομίας, του Σοσιαλιστικού Κόμματος του πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ και της REE, της διαχειρίστριας του δικτύου ηλεκτρικού ρεύματος στην Ισπανία. Επιθέσεις δέχτηκαν επίσης οι ιστότοποι της εθνικής αστυνομίας, του υπουργείου Εξωτερικών και του Συνταγματικού Δικαστηρίου, όπως αναφέρεται σε μηνύματα που αναρτήθηκαν στο Twitter από τους «Ανώνυμους».
«Έι, Ισπανία, βλέπουμε ότι ακόμη κακομεταχειρίζεστε τον καταλανικό λαό. Δεν είναι φάρσα. Θα κάνουμε κι εμείς κακό στην κυβέρνησή σας» αναφέρεται σε ένα από τα μηνύματα αυτά.
Οι «Ανώνυμοι» (Anonymous), μια ομάδα ακτιβιστών που ειδικεύονται στις κυβερνοεπιθέσεις είχαν ήδη επιτεθεί στον ιστότοπο του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Ισπανίας τον Οκτώβριο του 2017, εν μέσω της πολιτικής κρίσης μεταξύ της ισπανικής κυβέρνησης και των αυτονομιστών ηγετών της Καταλωνίας.

- Η άγνωστη τεράστια κίνηση του Εμπαπέ: Από το 2018 δωρίζει όλα τα χρήματα που εισπράττει με την Εθνική Γαλλίας
- Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο ιδρύει την πρώτη Επώνυμη Έδρα «Τοπική Αυτοδιοίκηση» σε συνεργασία με την ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας
- Κλιμακώνουν τις επιθέσεις Ιράν και ΗΠΑ, μάχη για τον έλεγχο των Στενών του Ορμούζ







