Θα θέλατε να στείλετε την 5χρονη κόρη σας στο summer camb, που πηγαίνει το παιδί μιας φίλης σας, όπου τα παιδιά μαθαίνουν από κολύμβηση, και ιστιοπλοΐα, έως ότι άλλο μπορείτε να σκεφτείτε, όμως τα οικονομικά σας δεν το επιτρέπουν.

Μην αγχώνεστε εφόσον έχετε διαθέσιμο χρόνο για να τον αφιερώσετε στην μικρή σας, αξιοποιήστε τη φαντασία σας, επιστρατεύστε την καλή σας διάθεση και οργανώστε με βάση τα ενδιαφέροντα της μικρής το πρόγραμμα των αθλοπαιδιών και όχι μόνο, που θα μοιραστείτε. Υπάρχουν πολλές και διαφορετικές ιδέες τις οποίες μπορείτε να αξιοποιήσετε για να απασχολήσετε δημιουργικά το παιδί σας. Εχουμε και λέμε:

Αν έχετε θάλασσα κοντά ή πισίνα μπορείτε να πάτε με την κόρη σας για κολύμπι, όπου εσείς ή ο εκπαιδευτής θα της δείξετε βασικές κινήσεις που πρέπει να γνωρίζει.

Ζητήστε να σας βοηθήσει στα μπισκότα που θα φτιάξετε. Πηγαίνετε μαζί στο σούπερ μάρκετ για να προμηθευτείτε τα υλικά που θα χρειαστείτε και αξιοποιήστε τη βοήθειά της αν όχι στο κοσκίνισμα, στο ζύμωμα και στο πλάσιμο, που αρέσουν στα παιδιά.

Βάλτε τη μουσική που της αρέσει και χορέψτε προσπαθώντας να της μάθετε κάποια βασικά βήματα η κάνοντας τα δικά σας χορευτικά βήματα.

Οργανώστε παραστάσεις κουκλοθέατρου ή καραγκιόζη ή διαγωνισμό ζωγραφικής ή χειροτεχνίας.

Μπορείτε να βρείτε και άλλα παιχνίδια, που θα εκτονώσουν το παιδί, από το κρυφτό και το κυνηγητό, έως το ποδόσφαιρο, τα μήλα, την παντομίμα κ.ο.κ.

Επίσης μπορείτε να ζωγραφίσετε παρέα, μαθαίνοντάς τους βασικά σχέδια, από το σπίτι, το λουλουδάκι, το τρενάκι, το μήλο, μια γάτα, έως άλλα πιο σύνθετα. Για παράδειγμα ακουμπήστε σε λευκό φύλλο χαρτιού το χέρι σας, και σχεδιάστε με ένα μαρκαδόρο το αποτύπωμα παλάμης και δαχτύλων. Βάλτε το παιδί σας να κάνει το ίδιο με το δικό του χέρι στο ίδιο χαρτί και γράψτε τα ονόματά σας. Χρησιμοποιείστε ένα ποτήρι για να σχεδιάσετε κύκλους που τέμνονται και ζωγραφίστε με διαφορετικά χρώματα τα κενά.

Οργανώστε παιχνίδι θησαυρού στο σπίτι ή τον κήπο, κρύβοντας διάφορα αντικείμενα.

Φτιάξτε βραχιολάκια ή άλλα κοσμήματα από λαστιχάκια.

Φυτέψτε φακές σε ένα κεσεδάκι από γιαούρτι. Φυτέψτε ένα λουλούδι μαζί, π.χ. έναν βασιλικό.

Δεν έχετε παρά να φροντίσετε να απολαύσετε αυτές τις ώρες που θα μοιραστείτε με την μικρή σας κόρη.