Επίσημη πρόσκληση να επισκεφτεί την Ουρουγουάη απηύθυνε ο πρόεδρος της χώρας Ταμπαρέ Βάσκες στον ποδοσφαιριστή της Γαλλίας Αντουάν Γκριεζμάν. Ο άσος της Ατλέτικο Μαδρίτης δέχτηκε να φωτογραφιστεί μετά τον τελικό του Μουντιάλ με τη σημαία της Ουρουγουάης, την οποία έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη πως αγαπά ιδιαίτερα.

«Δεν μπορώ να σε ευχαριστήσω αρκετά για να την κίνησή σου προς την Ουρουγουάη. Εμαθα πως σχεδιάζεις ταξίδι στην Ουρουγουάη. Θα ήταν τιμή να σε υποδεχτώ προσωπικά για να σου εκφράσω τις ευχαριστίες μου» του έγραψε ο ουρουγουανός πρόεδρος. Μετά τον τελικό του Μουντιάλ, φωτορεπόρτερ από τη χώρα της Λατινικής Αμερικής του ζήτησε να τοποθετήσει στους ώμους του τη σημαία της Ουρουγουάης κατά τη συνέντευξη Τύπου, γνωρίζοντας πως ο Γάλλος αγαπά ιδιαίτερα τη χώρα. Και βέβαια ο Γκριεζμάν δέχτηκε, για να ακολουθήσουν η επιστολή του Σάντσες και η απόφαση του Δήμου του Μοντεβιδέο να τον ανακηρύξει επίτιμο δημότη της πόλης.

Η ιστορία αγάπης του Γκριεζμάν με την Ουρουγουάη ξεκίνησε τα χρόνια που αγωνιζόταν στη Ρεάλ Σοσιεδάδ. Ενας από τους προπονητές του ήταν ο Ουρουγουανός Μαρτίν Λασάρτε και στο ρόστερ υπήρχε ο συμπατριώτης του Κάρλος Μπουένο. Ο τελευταίος τού έμαθε να πίνει μάτε καθημερινά, ενώ μαζί παρακολουθούσαν τα παιχνίδια της Πενιαρόλ.

Αργότερα στη σημερινή του ομάδα, την Ατλέτικο, έγινε φίλος με τον Γοδίν και στη συνέχεια κουμπάροι βαφτίζοντάς του την κόρη.

Οταν σκόραρε εναντίον της Ουρουγουάης στο Μουντιάλ, ο Γκριεζμάν δεν πανηγύρισε το γκολ: «Αγαπώ την κουλτούρα και τους ανθρώπους της Ουρουγουάης, τρέφω απεριόριστο σεβασμό προς τη χώρα» αναφέρει.