Την γνώμη των πολιτών ζητά ο Δήμος Τρικκαίων για την αισθητική αναμόρφωση της πόλης. Δύο από τις τρεις κεντρικές πλατείες του Δήμου, η πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου και η Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως, θα αλλάξουν όψη και το θέμα τίθεται σε δημόσια διαβούλευση.

Παρά το γεγονός ότι ο Δήμος προκήρυξε πανελλήνιο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για να καταλήξει σε προτάσεις, το τελικό αποτέλεσμα θα αποφασιστεί από κοινού με τους κατοίκους των Τρικάλων.

Οι έξι μελέτες που ξεχώρισαν όπως και όλα τα στοιχεία που σχετίζονται με την διαδικασία που ακολουθήθηκε θα είναι προσβάσιμα στους πολίτες μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Τρικκαίων www.trikalacity.gr/plateies από την Παρασκευή 29 Ιουνίου και για μία εβδομάδα -μέχρι την Παρασκευή 6 Ιουλίου.

Μέσω ειδικής φόρμας που διατίθεται στην ιστοσελίδα ο κάθε πολίτης θα μπορεί να στείλει ηλεκτρονικώς τις παρατηρήσεις του, τις ιδέες του και ενδεχόμενες προτάσεις επί των συγκεκριμένων μελετών που βραβεύτηκαν από τους αρχιτέκτονες – μέλη της επιτροπής.

Ηδη έχει πραγματοποιηθεί σχετική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, με συμβούλους της αντιπολίτευσης να προβαίνουν σε παρατηρήσεις, ενώ ο νικητής του διαγωνισμού θα κληθεί να συζητήσει το ενδεχόμενο τροποποιήσεων σε σημεία που χρήζουν αλλαγών.

Οι δύο πλατείες βρίσκονται στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης, δίπλα στον Ληθαίο ποταμό, και η ανάπλασή τους- που σχεδιάζεται να συνοδευτεί από ενοποίηση με την παράχθια ζώνη- έχει προϋπολογισμό 1,3 εκατομμύρια ευρώ.