Αν είστε από τις τυχερές που ζείτε δίπλα στη θάλασσα ή κι ακόμη από εκείνες που θα πάτε διακοπές κολυμπήστε άφοβα δοκιμάζοντας διαφορετικές τεχνικές, καθώς με το κολύμπι γυμνάζεται ολόκληρο το σώμα και μπορείτε να χάσετε έως 500 θερμίδες την ώρα. Αν θέλετε να βελτιώσετε ακόμη περισσότερο την φυσική σας κατάσταση ή μόνο πλατσουρίζετε

στο νερό και θέλετε να διατηρηθείτε σε φόρμα, μπορείτε να κάνετε και κάποιες ασκήσεις που θα σας βοηθήσουν.

Αν δεν φοβάστε στα βαθιά μπορείτε να ασκηθείτε με τηβοήθεια ενός φουσκωτού στρώματος.Στηριχθείτε με τα χέρια στο στρώμα και κάντε ασκήσεις για τα πόδια σας, πιέζοντας προς τα μέσα ή έξω το νερό. Για να γυμνάσετε τους μηρούς κλοτσήστε το νερό μπροστά ή αγκαλιάστε το στρώμα κάνοντας ποδήλατο για να βγείτε στα ρηχά.Για τους κοιλιακούς σας φέρτε τα πόδια σε ορθή γωνία με το υπόλοιπο σώμα και κάντε ψαλίδια, καθώς και ποδήλατο.

Βγαίνοντας στα ρηχά, ώστε το νερό να σας φτάνει μέχρι το στέρνο, περπατήστε ήτρέξτε ή κάνετε άλματα.Με την αντίσταση που θα δεχθείτε και την πίεση που θα δημιουργηθεί θα γυμναστούν τα χέρια, οι μηροί, η πλάτη και οι κοιλιακοί.

Ακόμη μπορείτε να σηκώσετε το ένα πόδι (π.χ. το δεξί) μπροστά στο επίπεδο του ισχύου. Κρατήστε για 5 δευτερόλεπτα και επαναλάβετε με το άλλο πόδι. Επαναλάβετεγια 5 φορές από κάθε πόδι.

Επιπλέον ξαπλώστε στο νερό και ανασηκώστε τα δυο πόδια σχηματίζοντας μετο σώμα ένα V με το κεφάλι και τα δάχτυλα των ποδιών να είναι στην επιφάνεια. Διατηρώντας τη θέση V άνοιξε τα χέρια σου κάνοντας μικρούς κύκλους προωθώντας το σώμα σου προς τα εμπρός για 30 δευτερόλεπτα.

Για να γυμνάσετε τα χέρια σας μπορείτε ναχρησιμοποιήστε τα πλαστικά μπουκαλάκια του νερού πιέζοντας πάνω ή κάτω το νερό. Αν ανοίξετε ή κλείσετε κρατώντας πάντα τα μπουκαλάκια θα γυμνάσετε καιτο στέρνο ή την πλάτη σας.

Αν θέλετε να χαλαρώσετε, επιπλεύστε ανάσκελα και προσπαθήστε να ηρεμήσετε παίρνοντας ρυθμικές αναπνοές.

Επίσηςμπορείτε να βγείτε για τρέξιμο στην παραλία το πρωί ή αργά το απόγευμα.Τελειώνοντας τη γυμναστική, να κάνετε κάποιες ασκήσεις διατατικές για τους μυς που εξασκήσατε.