Μια νόστιμη σπιτική πίτσα με λεπτή ζύμη και μοτσαρέλα και μανιτάρια και άλλα υλικά που υπάρχουν στο σπίτι μας.

Υλικά για τη ζύμη (μπορείτε να πάρετε και έτοιμη ζύμη)

500 γραμμάρια σκληρό αλεύρι

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλάκι γλυκού αλάτι

1 κ.γ. ζάχαρη

1 φλιτζάνι χλιαρό νερό

Υλικά για την πίτσα

400 γραμμάρια διάφορα φρέσκα μανιτάρια

250 γρ. μοτσαρέλα

6-7 τοματίνια, κομμένα στη μέση

3 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια

1/2 φλιτζάνι τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κουταλάκι γλυκού θυμάρι

4-5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πρώτα ετοιμάζουμε τη ζύμη. Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και το λάδι και ανακατεύουμε με τα χέρια έως ότου απορροφηθεί το λάδι. Προσθέτουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι και σταδιακά το χλιαρό νερό, συνεχίζοντας να ανακατεύουμε με τα χέρια το μίγμα μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Οταν ετοιμαστεί η ζύμη την σκεπάζουμε με μία καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Την ίδια ώρα προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς C. Πλένουμε και κόβουμε τα μανιτάρια σε μέτριες φέτες. Ζεσταίνουμε σε τηγάνι 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια για 5΄, ανακατεύοντας. Ενδιαμέσως προσθέτουμε το σκόρδο και το μισό μαϊντανό. Ανοίγουμε τη ζύμη και τη βάζουμε σε ένα ή δύο λαδωμένα ταψάκια για πίτσα. Πασπαλίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και τοποθετούμε τη μοτσαρέλα σε φέτες. Από πάνω βάζουμε τα μανιτάρια, τα ντοματίνια, το θυμάρι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ελάχιστο ελαιόλαδο. Ψήνουμε την πίτσα για 20′ περίπου ελέγχοντας αν ψήθηκε η ζύμη από κάτω. Πριν τη σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο μαϊντανό. Μπορείτε να προσθαφαιρέσετε υλικά ανάλογα με ότι έχετε στο σπίτι σας.