Ο αιώνιος εχθρός των γυναικών δεν είναι άλλος από τις ρυτίδες. Τα πρώτα μικρά σπασίματα στο δέρμα γίνονται μόνιμος εφιάλτης. Όλο και περισσότερες γυναίκες αναζητούν τρόπους να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα ή έστω να το αναστείλουν όσο πιο φυσικά γίνεται, μακριά από επεμβατικές θεραπείες που να απαιτούν ενέσεις, πόνο ακόμη και χρήματα.

Η λύση βρίσκεται για ακόμη μια φορά στη φύση και στα μυστικά της γιατροσόφια που μας προσφέρει απλόχερα.

Πρώτος σύμμαχος κατά των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών είναι η φυσική αλόη βέρα. Οι θεραπευτικές και καταπραϋντικές ικανότητες της βοηθούν στο διατηρήσετε το δέρμα σας λείο και λαμπερό. Διεγείρει την ανάπλαση των κυττάρων, βελτιώνει την ελαστικότητα της επιδερμίδας, ενώ ταυτόχρονα ενυδατώνει.

Ο νέος αγαπημένος φίλος των γυναικών είναι το ελαιόλαδο. Λίγες σταγόνες και ένα απαλό μασάζ αρκούν για να πολεμήσετε ενάντια στις ρυτίδες. Το ελαιόλαδο πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, όπως οι βιταμίνες Α και Ε, θα βοηθήσει την επιδερμίδα να σφίξει και θα την κρατήσει ενυδατωμένη.

Οι θαυματουργές ιδιότητες του τζίντζερ έχουν αρχίσει να αποκαλύπτονται και φυσικά τα οφέλη του μάχονται ενάντια και στις ρυτίδες. Τα αντιοξειδωτικά που περιέχει βοηθούν στην αναστολή της διάσπασης της ελαστίνης που οφείλεται για την εμφάνιση των πρώτων λεπτών γραμμών.

Φυσικά τα δώρα της φύσης είναι αμέτρητα και αποτελεσματικά, αλλά η σημασία της άσκησης παραμένει στην κορυφή για την ισορροπία στον οργανισμό του ανθρώπου. Η υγεία, η ευεξία ακόμη και η λάμψη στο δέρμα εξαρτάται πολλές φορές από το αν ένας άνθρωπος γυμνάζεται ή όχι. Μια μορφή ήπιας άσκησης είναι αρκετή για να τροφοδοτήσει τα νέα κύτταρα του δέρματος, χαρίζοντας λάμψη και φρεσκάδα.

Τέλος, το νερό είναι το μεγαλύτερο δώρο στον άνθρωπο. Φροντίστε να πίνετε τουλάχιστον δύο λίτρα νερό, για να κρατάτε στο σώμα και το πρόσωπό σας ενυδατωμένο. Είναι μάλιστα, ο καθημερινός σύμμαχος της υγείας σας γενικότερα που δε θα σας απογοητεύσει ποτέ, αφού μόνο οφέλη μπορεί να σας προσφέρει.