Ερωτήματα που ανοίγουν έναν νέο κύκλο πολιτικής θύελλας εγείρονται από το δημοσίευμα – αποκάλυψη της εφημερίδας «Παραπολιτικά» σχετικά με το πρόσφατο ταξίδι του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου και της παρέας του στο χλιδάτο Μονακό. Ερωτηματικά που φτάνουν μέχρι τον πυρήνα της πολιτικής αντιπαράθεσης, αφού η αξιωματική αντιπολίτευση αντέδρασε έντονα ζητώντας απαντήσεις από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης και τη φυσική ηγεσία των δικαστικών λειτουργών, για την παρουσία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά Ειρήνης Τζίβα στην ίδια περιοχή, την ίδια χρονική περίοδο με τον Πάνο Καμμένο.

Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΟ «NOOR 1». Ειδικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ των «Παραπολιτικών», ο υπουργός και η σύζυγός του ταξίδεψαν κατά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στο Μονακό, την ίδια ώρα που εκεί βρισκόταν και η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά Ειρήνη Τζίβα. Αξίζει να σημειωθεί πως το όνομα της Ειρήνης Τζίβα ενεπλάκη στις συνομιλίες του ισοβίτη για την υπόθεση «Noor 1» Μάκη Γιαννουσάκη, με τον λιμενικό Παναγιώτη Χριστοφορίδη, όταν ο τελευταίος ισχυριζόταν –μεταξύ άλλων –ότι εκείνη μένει στον Πειραιά για να «τελειώσει την υπόθεση» (σ.σ.: της δίωξης του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη) και ότι με αυτόν τον τρόπο «τελειώνει η Νέα Δημοκρατία και μετά μένει για δέκα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ». Κατά το ίδιο δημοσίευμα, η Ειρήνη Τζίβα και το ζεύγος Καμμένου απόλαυσαν μαζί το ταξίδι στο Μονακό και ειδικότερα το πανάκριβο yaughting club του Πριγκιπάτου. Στο αεροδρόμιο της Νίκαιας, μάλιστα, η επώνυμη παρέα έδειχνε άνετη, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται το σχετικό ρεπορτάζ. Αυτό επίσης που δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση είναι το γεγονός –σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας –ότι η Ειρήνη Τζίβα βρέθηκε στη Γαλλία το Σάββατο 26 Μαΐου, την ίδια μέρα δηλαδή που πήγε στο Μονακό ο Πάνος Καμμένος, όπως προκύπτει από την πρόσκληση του πρίγκιπα Αλβέρτου, που είχε φροντίσει ο ίδιος ο υπουργός Αμυνας να δημοσιοποιήσει. Μάλιστα τίθενται εύλογα ερωτήματα που και το σχετικό δημοσίευμα θέτει: για παράδειγμα, πώς αντιμετωπίζεται το θέμα ηθικής τάξης από τη συνάντηση Τζίβα και Καμμένου, αφού ο υπουργός Αμυνας πρωταγωνίστησε σε μια σειρά από συμπτώσεις που σχετίζονται με την προανακριτική διαδικασία στην υπόθεση του «Noor 1»; Επίσης, πόσο τυχαίο είναι το γεγονός πως και οι δύο κατέφθασαν την ίδια μέρα, η μεν εισαγγελέας μέσω Μασσαλίας, ο δε Καμμένος άγνωστο πώς, και έφυγαν με την ίδια πτήση για Αθήνα;

«Ποιός πληρώνει». Ακριβώς βασιζόμενη πάνω σε αυτές τις αποκαλύψεις, η ΝΔ ζητεί από την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης να απαντήσει σε μια σειρά ερωτημάτων: «Αληθεύει ότι η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, κ. Ειρήνη Τζίβα, που έγινε γνωστή στο πανελλήνιο από την υπόθεση Γιαννουσάκη στην οποία πρωταγωνίστησε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος, βρέθηκε μαζί με τον κ. Καμμένο στην ευρύτερη περιοχή του Μονακό το Σαββατοκύριακο του Γκραν Πρι; Και αν ναι, τι δουλειά έχει μια εισαγγελέας να συντροφεύει τον κ. Καμμένο, ενόσω μάλιστα χειρίζεται δικαστικές υποθέσεις για τις οποίες ο υπουργός Αμύνης έχει προεξοφλήσει, ως μη όφειλε, το αποτέλεσμά τους;», ρωτάει ευθέως η Πειραιώς και εμπλουτίζει τα ερωτήματά του το κόμμα της ΝΔ: «Πού διέμεινε άραγε η εν λόγω εισαγγελέας και πόσο κόστισε το ταξίδι και η διαμονή της, όταν είναι γνωστό ότι το Μονακό και η ευρύτερη περιοχή είναι μια από τις ακριβότερες της Ευρώπης, ειδικά την περίοδο που διεξάγεται το Γκραν Πρι; Αληθεύει ότι η κ. Εισαγγελέας, όπως αναφέρει το εν λόγω δημοσίευμα, έχει πραγματοποιήσει το τελευταίο διάστημα σειρά ταξιδιών αναψυχής στο εξωτερικό, το ένα μάλιστα μαζί με τον έτερο πρωταγωνιστή στην υπόθεση Γιαννουσάκη, λιμενικό κ. Χριστοφορίδη; Κι αν ναι, πώς κατορθώνει, άραγε, η εν λόγω εισαγγελέας να χρηματοδοτεί τα τόσο ακριβά ταξίδια της, όταν αυτό προφανώς δεν το αιτιολογούν οι μισθολογικές απολαβές της; Τι προτίθεται να πράξει η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και ο υπουργός Δικαιοσύνης προκειμένου να διακριβώσει τις σχέσεις του κ. Καμένου με την Τζίβα, αλλά και τον τρόπο χρηματοδότησης των ταξιδιών της;».

* Σε ανάλογο μήκος κύματος κινείται και ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, ο οποίος σχολιάζει στα «ΝΕΑ» με υπαινικτικό τρόπο: «Οταν η ταχύτητα στην απονομή δικαιοσύνης είναι πρόβλημα, δεν μου κάνει εντύπωση η επιτόπου παρακολούθηση των μονοθέσιων στο Γκραν Πρι του Μονακό. Ισως είναι μια χρήσιμη εμπειρία και πηγή έμπνευσης για στελέχη της Δικαιοσύνης…».