5 ντομάτες (ώριμες και σφιχτές)

5 πιπεριές

2 ξερά κρεμμύδια μεγάλα

10 κ.σ. ρύζι καρολίνα (σχεδόν ένα φλυτζάνι του τσαγιού)

1/2 ματσάκι μαϊντανό

1/2 ματσάκι δυόσμο

1 φλυτζανάκι του καφέ σταφίδες

2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι

1 κ.γ. ζάχαρη

1 φλ. ελαιόλαδο

3 πατάτες

αλάτι

πιπέρι

1 κουταλιά πελτέ ντομάτας

Υλικά:

Βάζουμε το ρύζι σε ένα μπολ με βραστό νερό και το αφήνουμε στην άκρη.

Ετοιμάζουμε πρώτα τα λαχανικά μας. Κόβουμε καπάκι – φέτα από την πιπεριά και αφαιρούμε τους σπόρους και τις μεμβράνες. Αφαιρούμε καπάκι – φέτα κι από την ντομάτα και με κουτάλι, αδειάζουμε σε μπολ τη ψίχα.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα μυρωδικά. Σουρώνουμε μετά από 10 λεπτά το ρύζι και προσθέτουμε σε αυτόαλάτι – πιπέρι, τα 3/4 φλ. ελαιόλαδο, τον πελτέ, τη ζάχαρη, τις σταφίδες, το κουκουνάρι και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και ανακατεύουμε καλά. Γεμίζουμε τα γεμιστά κατά τα 3/4.

Σκεπάζουμε με καπάκι. Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τις αλατίζουμε. Αλέθουμε την ψίχα όχι τα ζουμιά της ντομάτας στο μπλέντερ. Βάζουμε τις πατάτες στο ταψί καιπεριχύνουμε τα γεμιστά με τη ντομάτα και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ψήνουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά στους 180 βαθμούς C, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα.