«Απαντώ στη συκοφαντία μηνύοντας τους συκοφάντες. Κι όποιος άλλος χρειαστεί να ελεγχθεί, θα ελεγχθεί στην πορεία. Και θα μηνυθεί στην πορεία. Θα τους πάω μέχρι τέλους!..», αναφέρει στα «ΝΕΑ» ο Αντώνης Σαμαράς για την στοχοποίησή του στην υπόθεση της Novartis, ενώ εξαπολύει δριμύ κατηγορώ κατά του Αλέξη Τσίπρα τον οποίο συνδέει ευθέως με μια «σκευωρία» που βασίζεται σε «στημένους ανώνυμους μάρτυρες».

Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρει ότι η δικογραφία ήδη καταρρέει, αφήνει βαρύτατες αιχμές για τους χειρισμούς της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη και παράλληλα θεωρεί αυτονόητο ένα αντιπολιτευτικό μέτωπο: «Ολοι όσοι επιθυμούν «φυγή προς τα μπρος» για τη χώρα, με μεταρρυθμίσεις, δεν πρόκειται να συμβιβαστούν με το Μαδουριστάν που στήνει ο κ. Τσίπρας», είναι το δικό του μήνυμα.

Διαβλέπετε ότι στόχος, μαζί με τον Σαμαρά, είναι το «παλαιό σύστημα»;

Αυτοί είναι το «παλιό». Ο,τι πιο σάπιο υπήρχε στο «παλιό». Κοιτάξτε, σπατάλη στο χώρο της δημόσιας υγείας υπήρχε, και μεγάλη μάλιστα. Διαφθορά στο χώρο του φάρμακου υπήρχε. Η κυβέρνησή μου ήταν εκείνη που έκοψε τη σπατάλη στο χώρο της υγείας και χτύπησε όσο κανείς στο παρελθόν τη διαφθορά στο χώρο του φαρμάκου. Το 2011 η δημόσια δαπάνη για το φάρμακο ήταν 5,8 δισεκατομμύρια. Και το 2014 την είχαμε ρίξει στο 2,1. Δηλαδή μείωση 63,4%. Ανάμεσα στο 2011 και το τέλος του 2014 ψηφίσαμε πολιτικές που τελείωναν το «πάρτι» για τα καλά. Και το σπουδαιότερο, τις εφαρμόσαμε! Με πολύ μεγάλη δυσκολία, γιατί όλοι όσοι «έχαναν», αντιστάθηκαν λυσσαλέα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν τότε απέναντι! Kαι καταψήφιζε τα πάντα… Κι έρχονται σήμερα όσοι συμμάχησαν τότε με τη διαφθορά να καταγγείλουν όσους χτύπησαν τότε τη διαφθορά κι έφεραν αποτελέσματα. Αυτοί είναι ό,τι πιο σάπιο υπάρχει στο «παλιό»…

Τι περιμένατε και τι σας αιφνιδίασε από αυτές τις εξελίξεις;

Εγώ απ’ αυτούς περίμενα τα χειρότερα. Και κάποιοι καλοπροαίρετοι μου έλεγαν τότε: «Μήπως είσαι «υπερβολικός»;». Μακάρι να έκανα λάθος, αλλά αυτό πίστευα… Σήμερα οι ίδιοι καλοπροαίρετοι ξέρετε τι μου λένε; «Και λίγα μας έλεγες τότε…».

Είναι αντιπερισπασμός για το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα ή πρόκειται για σχεδιασμό με μεγαλύτερο βάθος;

Προφανώς είναι αντεκδίκηση. Πήγαν να διασπάσουν τη ΝΔ. Δεν τους βγήκε! Πήγαν να διαχωρίσουν τον λαό από τη ΝΔ. Δεν τους βγήκε. Ο Κυριάκος το χειρίστηκε πολύ καλά. Πήγαν να βγάλουν «ακραίους» και «γραφικούς» όσους κατέβηκαν στο Σύνταγμα. Ο θαρραλέος Μίκης τους το χάλασε. Κι ύστερα πέρασαν στην αντεκδίκηση για το συλλαλητήριο. Οχι απλώς σε «αντιπερισπασμό»… Ο χρόνος που επέλεξαν το δείχνει –ακριβώς μια μέρα μετά. Τα λάθη που έκαναν στην καθοδήγηση των στημένων «ανώνυμων» μαρτύρων, τι δείχνουν όλα αυτά; Βιασύνη και πανικό δείχνουν!

Η μήνυση κατά Τσίπρα – Παπαγγελόπουλου υποδηλώνει ότι θεωρείτε τον Πρωθυπουργό και τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης ως ηθικούς αυτουργούς; Γιατί εξαιρείτε τον υπουργό Δικαιοσύνης ή ακόμη περισσότερο κάποιους δικαστικούς λειτουργούς;

Προσπάθησαν να με εμπλέξουν σε μια βρωμερή υπόθεση. Χωρίς στοιχεία, χωρίς αποδείξεις, με στημένους ανώνυμους μάρτυρες, με δικογραφία γεμάτη λάθη, που καταρρέει. Εγώ απαντώ στη συκοφαντία μηνύοντας τους συκοφάντες. Κι όποιος άλλος χρειαστεί να ελεγχθεί, θα ελεγχθεί στην πορεία. Και θα μηνυθεί στην πορεία. Θα τους πάω μέχρι τέλους!.. Εδώ έχουμε τον πρώην πρωθυπουργό να μηνύει τον τωρινό. Κι αυτό έχει βαριά συμβολική σημασία πλέον και ακόμα βαρύτερες πολιτικές συνέπειες. Οπως σας είπα, θα τους πάω μέχρι τέλους. Η συκοφαντία αυτή θα αποδειχθεί πλήρως. Και η σκευωρία θα έλθει στο φως. Οταν είσαι αθώος και σε κατηγορούν για τέτοια πράγματα, ο μόνος τρόπος να αμυνθείς είναι να τους κάνεις μήνυση. Είναι τόσο αστείες οι κατηγορίες και τόσο κακότεχνο το στήσιμο των ψευδομαρτύρων που δεν θα τη γλιτώσουν. Από αυτή την υπόθεση κάποιος τελικά θα καταδικαστεί. Και δεν θα είμαι εγώ!

Γιατί εγώ ξέρω ότι είμαι αθώος και καθαρός. Αλλοι πρέπει να ανησυχούν.

Φαντάζομαι ότι δεν περιμένετε η Βουλή να παραπέμψει τον Πρωθυπουργό…

Η σημερινή Βουλή δεν θα τον παραπέμψει γιατί ο ίδιος προστατεύεται από την ασυλία που του δίνει η τωρινή πλειοψηφία. Αλλά στην επόμενη Βουλή δεν θα έχει την πλειοψηφία και δεν θα έχει ασυλία. Και τότε…

Αυτή η Βουλή, όμως μπορεί να προχωρήσει σε Προανακριτική Επιτροπή για τις καταγγελίες των «προστατευομένων μαρτύρων». Είναι εξέλιξη που μάλλον αναμένετε;

Ναι, αλλά με μάρτυρες χωρίς κουκούλες! Εμείς επεκτείναμε την «προστασία μαρτύρων» για υποθέσεις οργανωμένης διαφθοράς όπου πραγματικοί μάρτυρες θα κινδύνευαν. Η δική μας κυβέρνηση το έκανε. Για να χτυπήσουμε τη διαφθορά!

Οχι για να σπιλώσουμε τους πολιτικούς μας αντιπάλους, όπως κάνει σήμερα η κυβέρνηση Τσίπρα. Δεν υπάρχει στον κόσμο δημοκρατία που δέχεται να δικάζονται πολιτικοί με στημένους ανώνυμους! Κάτι τέτοιο θα σήμαινε πως κάθε φορά που έρχεται ένα κόμμα στην κυβέρνηση θα μπορούσε να εξοντώνει τους πολιτικούς του αντιπάλους με στημένες «δίκες». Αυτό δεν είναι σύγχρονη δημοκρατία –είναι…«Μαδουριστάν»!

Κυβερνητικά στελέχη λένε πως τα στοιχεία του FBI αναφέρουν και το όνομά σας…

Λάθος! Αν διαβάσετε την «αλληλογραφία», η εισαγγελέας Τουλουπάκη ζήτησε τα στοιχεία που έχει από τη δική του έρευνα το FBI για την Ελλάδα. Και όταν της στάλθηκαν, δεν βρέθηκε τίποτε για τον Σαμαρά! Κι ύστερα, πάλι η εισαγγελέας ζήτησε από το FBI αν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα στοιχεία αυτά σε έρευνα 7 πολιτικών προσώπων, μεταξύ των οποίων και για τον Σαμαρά. Και το FBI της έδωσε την άδεια… Αλλά την επιλογή αυτών των πολιτικών προσώπων την έκανε η κυρία εισαγγελέας, όχι το FBI! Και, το κυριότερο, και τη δεύτερη φορά τα στοιχεία του FBI δεν αναφέρουν τίποτε για Σαμαρά.

Η Novartis είναι το εκλογικό όχημα της κυβέρνησης; Μπορεί να αποτελέσει ένα σκηνικό για κάλπες;

Παντού αλλού στον κόσμο –γιατί πρόκειται για διεθνές σκάνδαλο –η διερεύνηση των παράνομων δραστηριοτήτων της εταιρείας έγινε χτυπώντας τα κυκλώματα στην εμπορία του φάρμακου. Εδώ προσπαθούν να σπιλώσουν τους πολιτικούς που κατά κύριο λόγο χτύπησαν τη διαφθορά στο χώρο του φάρμακου. Δεν σας λέει κάτι αυτό; Κοιτάξτε: Πήγαν να στήσουν προεκλογικό σκηνικό με ερώτημα «αν τα πήραν» οι πολιτικοί τους αντίπαλοι. Αλλά τους χαλάσαμε τα σχέδια. Γιατί τώρα το δίλημμα που θα επικρατήσει θα είναι το ανάποδο: αν θα κάτσουν στο εδώλιο όσοι έστησαν τη σκευωρία και τη συκοφαντία των πολιτικών τους αντιπάλων. Ο κόσμος καταλαβαίνει πια ότι στήθηκε μια κανονική σκευωρία.

Ο κόσμος ξέρει ποιοι χτύπησαν τη διαφθορά και ποιοι συμμάχησαν μαζί της. Ο κόσμος ξέρει ποιοι πάνε να στήσουν καθεστώς Μαδούρο στην Ελλάδα. Κι έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πέσει στο λάκκο που έσκαβε για άλλους.

Η ακραία πόλωση τι θα αφήσει πίσω; Ανησυχείτε ότι μπορεί να αφήσει σημάδια και στην κοινωνία;

Εγώ έκανα εθνική συναίνεση με τους παλαιότερους πολιτικούς μου αντιπάλους. Οταν ο λαός μού έδωσε την εντολή να τα βρω μαζί τους, κάναμε κυβέρνηση που έβγαζε τη χώρα από την κρίση και την έβγαζε από τα Μνημόνια κανονικά. Οχι με νέα Μνημόνια και υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια! Οχι με συντριπτική υπερφορολόγηση των πάντων… Εμείς, λοιπόν, κάναμε συναίνεση όταν χρειάστηκε. Αλλά «συναίνεση» με συκοφάντες και με παρακρατικούς δεν υπάρχει. Αντίθετα, η κάθαρση από το «κόκκινο παρακράτος» –όπως κατήγγειλαν και δικοί τους πρώην υπουργοί –θα λειτουργήσει λυτρωτικά και ενωτικά για την κοινωνία.

Η αντιπολίτευση πρέπει να δημιουργήσει ένα κοινό μέτωπο μπροστά σε αυτό το σκηνικό;

Προφανώς. Κι όπως βλέπετε, και από τον χώρο της αντιπολίτευσης καταδικάζονται όλα αυτά με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο.

Ολοι όσοι επιθυμούν «φυγή προς τα μπρος» για τη χώρα, με μεταρρυθμίσεις, δεν πρόκειται να συμβιβαστούν με το Μαδουριστάν που στήνει ο κ. Τσίπρας.