Αθήνα, 01 Μαρτίου 2017 – H AstraZeneca Ελλάδος, υλοποιώντας τη στρατηγική της εταιρείας για συνεχή ανάπτυξη, προχώρησε σε ανάθεση νέων ρόλων σε στελέχη της.

Στο πλαίσιο αυτό, νέα External Affairs Director στην AstraZeneca Ελλάδος αναλαμβάνει η Γιώτα Κοτσεκίδου, η οποία από το 2014 που ξεκίνησε να εργάζεται στην AstraZeneca μέχρι σήμερα κατείχε τη θέση της BU Director Oncology.Μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια, η κα Κοτσεκίδου ηγήθηκε της ανάδειξης της Ογκολογίας ως έναν από τους στρατηγικούς πυλώνες της AstraZeneca και της εισαγωγής νέων ογκολογικών θεραπειών στην ελληνική αγορά

Η κα Κοτσεκίδου, είναι απόφοιτος του Χημικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και άρχισε τη σταδιοδρομία της το 1990 ως ιατρικός επισκέπτης. Στη συνέχεια ανέλαβε θέσεις αυξανόμενης ευθύνης σε θέσεις πωλήσεων, marketing και υψηλόβαθμες διοικητικές θέσεις στο χώρο του φαρμάκου σε διαφορετικές θεραπευτικές κατηγορίες.

Ο Ευθύμιος Νικολόπουλος προάγεται στην θέση του COSI and Business Development Director. Ο κ. Νικολόπουλος άρχισε να εργάζεται στην AstraZeneca το 2014, ως Commercial Operations and Strategic Initiatives(COSI) Leader και συμμετείχε σε στρατηγικά projects στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ πολλές από τις πρωτοβουλίες του COSI υιοθετήθηκαν ως βέλτιστες πρακτικές από το RegionEurope.

Ο κ. Νικολόπουλος είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομικής Επιστήμης από το Πανεπιστήμιο Πειραιά και κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών, Business Economics από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, Accounting and Finance από το London School of Economics και Management από το MIT. Τέλος, κατέχει διδακτορικό τίτλο στον τομέα των Άμεσων Ξένων Επενδύσεων από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Η κα Έλενα Χουλιάρα, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της AstraZeneca Ελλάδας και Κύπρου δήλωσε: «Δέσμευσή μας στην ΑstraZeneca είναι να παρέχουμε ευκαιρίες ανάπτυξης και προόδου στους εργαζομένους της εταιρείας μας. Γι’ αυτό είναι ιδιαίτερη χαρά για εμάς να βλέπουμε στην πράξη την εξέλιξη δυο σημαντικών στελεχών της AstraZeneca Ελλάδος, της Γιώτας Κοτσεκίδου και του Ευθύμιου Νικολόπουλου. Τους εύχομαι καλή επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα και είμαι σίγουρη ότι θα συμβάλλουν σημαντικά στο στόχο της AstraZeneca Ελλάδος για περαιτέρω ανάπτυξη, με όχημα πάντα την καινοτομία και κεντρική προτεραιότητα τον Έλληνα ασθενή.»

Σχετικά με την AstraZeneca

Η AstraZeneca είναι μια παγκόσμια, βασιζόμενη στην καινοτομία βιοφαρμακευτική εταιρεία η οποία επικεντρώνεται στην ανακάλυψη, ανάπτυξη και εμπορία συνταγογραφούμενων φαρμάκων, κυρίως στον τομέα τωνκαρδιαγγειακών, μεταβολικών, αναπνευστικών, φλεγμονωδών, αυτοάνοσων, ογκολογικών, λοιμωδών και νευροψυχιατρικών παθήσεων (νευροεπιστημών). Η AstraZeneca δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες και τα καινοτόμα της φάρμακα χρησιμοποιούνται από εκατομμύρια ασθενών παγκοσμίως. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλείσθε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.astrazeneca.com

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από