Λίγες ημέρες πριν αποχωρήσει οριστικά από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι πήγε -ακριβέστερα, επέστρεψε – στο Βιετνάμ και επισκέφθηκε το σημείο που, όταν ήταν στρατιώτης το 1969, η διμοιρία του έπεσε σε ενέδρα Βιετκόνγκ.

O Κέρι, που είχε πάρει μετάλλιο για την αντίδρασή του στην ενέδρα, έμαθε για πρώτη φορά το όνομα του στρατιώτη που είχε σκοτώσει.Ο Τζον Κέρι βρέθηκε στο Δέλτα του Μεκόνγκ κατά την επίσκεψή του στο Βιετνάμ, κατά την περιοδεία του που κλείνει τη θητεία του στο Λευκό Οίκο.

Ο απερχόμενος ΥΠΕΞ είχε υπηρετήσει στον πόλεμο, αλλά όταν επέστρεψε συντάχθηκε με το αντιπολεμικό κίνημα. Το Σάββατο, ο Κέρι επέστρεψε επί τούτου στο σημείο του περιστατικού το 1969. Τότε, η διμοιρία του είχε πέσει θύμα ενέδρας από ομάδα βιετκόνγκ, ένας στρατιώτης εκ των οποίων ήταν οπλισμένος με εκτοξευτή χειροβομβίδων και έριχνε στην αμερικανική διμοιρία, προσπαθώντας να τους πιέσει προς το σημείο της ενέδρας.

Ο Κέρι τότε βγήκε στην ακτή και καταδίωξε τους μαχητές, σκοτώνοντας τον στρατιώτη που έριχνε τις χειροβομβίδες.Δεν είχε μάθει ποτέ το όνομά του, μέχρι το Σάββατο: Στο σημείο της ενέδρας ο Κέρι συνάντησε τον 70χρονο σήμερα Βο Μπαν Ταμ, που ήταν στην ομάδα που είχε επιτεθεί στον Κέρι. Θυμόταν καθαρά το συμβάν και είπε στον Κέρι πως ο στρατιώτης που είχε σκοτώσει (όντας ο ίδιος τότε 26 ετών) ήταν ο 24χρονος Μπα Τανχ.

Ο Κέρι, μιλώντας στους δημοσιογράφους, είπε πως ήταν «περίεργο και σουρεαλιστικό» που επέστρεφε στο σημείο. Μιλώντας στον Βο Μπαν Ταμ, του είπε αρχικά πως χαίρεται που και οι δύο είναι ζωντανοί.Κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Κέρι είχε δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην εξομάλυνση των σχέσεων με το Βιετνάμ.