Την απαλλαγή του από την καταβολή ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, τελών κυκλοφορίας για τα οχήματα που διαθέτει και λοιπούς φόρους ζητά «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Κώστας Γιαννόπουλος εξήγησε τους λόγους που θεωρεί άδικη την καταβολή φόρων εκ μέρους μη κερδοσκοπικών οργανώσεων.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» πραγματοποιεί εκστρατεία ενημέρωσης μέσω του διαδικτύου και των κοινωνικών δικτύων, και με συλλογή υπογραφών διεκδικεί την απαλλαγή του από τους φόρους που επιβαρύνουν την ήδη δύσκολη λειτουργία του.

Όπως επισήμανε ο κ. Γιαννόπουλος, η λειτουργία του Συλλόγου βασίζεται στις δωρεές από ιδιώτες, το 89% εκ των οποίων διατίθεται για τη φροντίδα των παιδιών αφού τα διοικητικά έξοδα περιορίζονται αυστηρά στο 11% των εσόδων του.

«Οι ιδιώτες και οι εταιρίες που μας στηρίζουν έχουν ήδη φορολογηθεί για τα χρήματα αυτά, είναι άδικο να πρέπει να το ξανακάνουμε κι εμείς, ένας οργανισμός που δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα», είπε.

Και πρόσθεσε ότι η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει σημαντικά την λειτουργία του οργανισμού, ο οποίος καλείται να φροντίζει ολοένα περισσότερα παιδιά αφού οι δράσεις του έχουν αυξηθεί λόγω της προσφυγικής κρίσης.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα, ο ΕΝΦΙΑ που καλείται να πληρώσει το Χαμόγελο ανέρχεται σε 50.000 ευρώ και μαζί με τα τέλη των οχημάτων του, στα οποία συμπεριλαμβάνονται οι κινητές μονάδες του, φθάνει στα 80.000 ευρώ.

Όσον αφορά το έργο του,το 2015 στήριξε για μικρά ή μεγάλα χρονικά διαστήματα 95.000 παιδιά ενώ στα 20 χρόνια λειτουργίας του έχει φροντίσει πάνω από ένα εκατομμύριο.

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο κ. Γιαννόπουλος εξέφρασε και τις ευχαριστίες του προς τους γιατρούς και το προσωπικό του νοσοκομείου ΙΑΣΩ General όπου νοσηλεύθηκε προσφάτως για σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε και το οποίο, όπως είπε, ήταν όγκος του παχέος εντέρου. Το νοσοκομείο παρέχει εδώ και χρόνια δωρεάν φροντίδα στα παιδιά του Χαμόγελου.