Απρόβλεπτη εξέλιξη έχει λάβει η υπόθεση θανάτου δύο αδελφών τoν περασμένο Ιούλιο μετά τις αποκαλύψεις ότι οργανωμένη συμμορία επιχείρησε να καρπωθεί την τεράστια περιουσία τους (τραπεζικές καταθέσεις και ακίνητα).

Στη συμμορία των απατεώνων πλαστογράφων που με πλαστογραφημένο ειδικό πληρεξούσιο επιχείρησαν να κάνουν ανάληψη μεγάλου χρηματικού ποσού από τραπεζικό λογαριασμό των θανόντων εμπλέκονται ένας 46χρονος πρώην ποδοσφαιριστής και μια 47χρονη συμβολαιογράφος.

Μετά τις νέες αποκαλύψεις ο φάκελος του θανάτου των δύο αδελφών παραμένει ανοιχτός και αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων προκειμένου να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες θανάτου και να αποκλεισθεί το ενδεχόμενο της δολοφονίας με σκοπό την καταλήστευση της περιουσίας.

Παράλληλα αξιωματικοί της Ασφάλειας συνεχίζουν τις έρευνες για την περίεργη αυτή υπόθεση στην προσπάθεια να συλλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία.

Η ιστορία ξεκίνησε όταν στις 7 Ιουλίου βρέθηκαν νεκρά σε κατάσταση προχωρημένης σήψης τα δύο αδέλφια στο σπίτι τους στη Βουλιαγμένη.

Από την εξέταση του ιατροδικαστή δεν διαπιστώθηκε κακοποίηση ή άλλα σημάδια που να παραπέμπουν σε εγκληματική ενέργεια. Πάντως από τότε υπήρχαν ερωτηματικά σχετικά με το πώς απεβίωσαν το ίδιο χρονικό διάστημα και τα δύο αδέλφια αν και είχαν μεταξύ τους διαφορά ηλικίας.

Τα αδέλφια προέρχονταν από πολύ πλούσια οικογένεια που διατηρούσε εμπορικά καταστήματα και άλλα ακίνητα.

Είχαν εισοδήματα από ενοίκια που εισέπρατταν. Παρόλα αυτά από πιθανότατα από ιδιορρυθμία ζούσαν σαν ρακοσυλλέκτες κάτω από άθλιες συνθήκες συγκεντρώνοντας στα σπίτι τους διάφορα αντικείμενα που μάζευαν.

Η υπόθεση πήρε νέα τροπή όταν στις 25 Σεπτεμβρίου ένας 66χρονος ο οποίος συνελήφθη καθώς και ένας 42 αχρονος που φέρεται να είχε αρχηγικό ρόλο στην συμμορία και αναζητείται, πήγαν σε υποκατάστημα τράπεζας.

Επιδεικνύοντας ο 66χρονος πλαστογραφημένο ειδικό πληρεξούσιο, στο οποίο φαίνονταν ως «εντολείς» τα δυο αδέλφια επιχείρησε να κάνει ανάληψη χρηματικού ποσού ύψους 160.000 ευρώ, από τον τραπεζικό λογαριασμό.

Η συμπεριφορά αυτή κίνησε υποψίες. Το μεσημέρι στις 7 Οκτωβρίου ο 66χρονος πήγε πάλι στο υποκατάστημα και παρέλαβε επιταγή με το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ σε διαταγή του. Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής συνελήφθη και λίγο αργότερα συνελήφθησαν ο 46χρονος ο οποίος περίμενε έξω από την τράπεζα, και η 47χρονη συμβολαιογράφος.

Στην κατοχή τους και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 46χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία επιταγή 50.000 ευρώ και ένα συμβόλαιο αγοραπωλησίας ακινήτου αξίας 70.000 ευρώ αμφιβόλου γνησιότητας.

Οι τρεις συλληφθέντες με την δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, απάτης και άμεσης συνέργειας σε αυτή, πλαστογραφίας και πλαστογραφίας μετά χρήσεως κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και παράβαση των νόμων περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και περί υπεύθυνης δήλωσης οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Σε βάρος της 47χρονης συλληφθείσας έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι εμφάνισης στο Τ.Α. Συντάγματος για παρόμοια αδικήματα (ψευδής βεβαίωση και πλαστογραφία με προκληθείσα ζημιά άνω των 120.000 ευρώ), ενώ σε βάρος του 46χρονου συλληφθέντα εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για απάτη.

Η έρευνα συνεχίζεται για να εντοπισθεί ο φερόμενος ως αρχηγός της συμμορίας καθώς και άλλοι συνεργοί τους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από