Οπως είπε στα «ΝΕΑ» ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος ήταν υφυπουργός Εξωτερικών με αρμοδιότητα την αναπτυξιακή βοήθεια σε τρίτες χώρες την περίοδο από το 2002 έως το 2004: «Προσωπικά, παρέλαβα σε εξέλιξη αυτό το έργο, που είχε ξεκινήσει από το 2000. Αρχικά το συνέχισα, αφού τόσο οι αναφορές από τον ΟΗΕ ήταν ιδιαίτερα θετικές όσο και η ενίσχυση της διπλωματικής θέσης της χώρας μας από τη συγκεκριμένη δράση ήταν σημαντική. Μάλιστα, είχα επισκεφθεί μαζί με τον κ. Κωστή Στεφανόπουλο τον χώρο όπου γίνονταν οι εργασίες αποναρκοθέτησης, όταν συνόδευσα τον τότε πρόεδρο της Δημοκρατίας σε επίσημο ταξίδι στον Λίβανο».

Η επιχείρηση αποναρκοθέτησης περιοχών του Λιβάνου με ελληνική χρηματοδότηση είχε απασχολήσει και τα μέσα ενημέρωσης της χώρας. Η αγγλόφωνη εφημερίδα «Ντέιλι Σταρ», σε εκτενές ρεπορτάζ της τον Ιανουάριο του 2003, αναφέρει ότι ο τότε εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ στον Νότιο Λίβανο είχε επιθεωρήσει την αποναρκοθέτηση από την ελληνική Μη Κυβερνητική Οργάνωση. Το κλιμάκιο του ΟΗΕ, μάλιστα, είχε ενημερωθεί και ξεναγηθεί από τον Τζεβελέκο, παρουσία του τότε πρεσβευτή της Ελλάδας στον Λίβανο.

Ο κ. Λοβέρδος τόνισε στα «ΝΕΑ» ότι αφορμή για τη διακοπή του προγράμματος υπήρξαν οι καταγγελίες που έγιναν από την πλευρά του ΚΚΕ, με ερώτηση της Λιάνας Κανέλλη στη Βουλή.