Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Το Ελληνικό Κολλέγιο Οφθαλμολογίας χαιρετίζει την προσθήκη της διάταξης για τις δομές Ημερήσιας Νοσηλείας στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας καθώς κινείται προς την σωστή κατεύθυνση εναρμόνισης της χώρας μας με τις υπόλοιπες του δυτικού κόσμου.

Καταγγέλλει δε τις αντιδράσεις κάποιων οι οποίοι με πρόσχημα του τρόπου αδειοδότησης (προδιαγραφές με υπουργική απόφαση) εκφράζουν τα μεγάλα συμφέροντα κλινικαρχών που δεν επιθυμούν την λειτουργία Κλινικών Ημερήσιας Νοσηλείας.

Δεδομένου ωστόσο ότι η χώρα βιώνει μια πρωτόγνωρη οικονομική κρίση, για την εκτόνωση της οποίας όλοι πρέπει να συμβάλλουμε, η απλοποίηση στις διαδικασίες αδειοδότησης των κλινικών αυτών (με υπουργική απόφαση), χωρίς να γίνουν ελαστικότερα τα απαραίτητα κριτήρια λειτουργίας τους, είναι απαραίτητη. Υπάρχουν αντίστοιχες προδιαγραφές σε όλο το Δυτικό κόσμο τις οποίες μπορούμε να υιοθετήσουμε και να προχωρήσουμε άμεσα στην υλοποίηση του νόμου που μένει ανενεργός από τον Φεβρουάριο του 2011.

Επίσης δε πρέπει σε καμία περίπτωση να ξεχάσουμε την πρόσφατη μελέτη του οικονομικού τμήματος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας που έδειξε ότι το οικονομικό όφελος από τη λειτουργία των δομών Ημερήσιας Νοσηλείας θα είναι 225.000.000 ευρώ ετησίως για τον κρατικό προϋπολογισμό. Για κάποιους απ’ ότι φαίνεται τα χρήματα αυτά ο Ελληνικός λαός δε τα χρειάζεται

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από