19/12/2013

H Novartis Hellas σας προσκαλεί να γνωρίσετε τον ηλεκτρονικό κόσμο του iDoctor.gr

Γνωστή για την έμφαση που δίνει στην Καινοτομία, την Έρευνα και την Ανάπτυξη, η Novartis Hellas ενσωματώνει τα τρία αυτά χαρακτηριστικά στο iDoctor.gr, το νέο δικτυακό τόπο αποκλειστικά για επαγγελματίες υγείας.

Χάρη στη σύγχρονη και λιτή σχεδίασή του, το iDoctor.gr φιλοδοξεί να γίνει ο καλύτερος συνεργάτης του Έλληνα γιατρού και φαρμακοποιού, που θέλει να είναι ενημερωμένος για όλες τις εξελίξεις που αφορούν στο χώρο της Υγείας.

Με ένα click ο επαγγελματίας υγείας αποκτά πρόσβαση:

- σε επιστημονικά νέα από έγκυρες πηγές όπως το Medscape, ο ΣΦΕΕ, ο ΙΣΑ, ο ΕΟΦ κ.α.,

- στην Ιατρική Νομοθεσία, μέσα από μια διαρκώς ανανεώσιμη λίστα Φύλλων της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ),

- σε πληροφορίες Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης, μέσω ενός καταλόγου φορέων που παρέχουν CMEs ανά ιατρική ειδικότητα,

- στο Εθνικό Συνταγολόγιο του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων,

- στην εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης, με χρηστικές πληροφορίες για την ορθή χρήση της,

καθώς και σε έναν πλήρη Κατάλογο Συνεδρίων (διεθνών και εγχωρίων), κατηγοριοποιημένο ανά ειδικότητα, τόπο και ημερομηνία διεξαγωγής (και δικτυακό τόπο εφόσον αυτός είναι διαθέσιμος).

Επιπλέον, το iDoctor.gr διαθέτει Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη, με επιστημονικά βιβλία και περιοδικά που καλύπτουν την ανάγκη κάθε ιατρικής ειδικότητας για διαρκή επιμόρφωση.

Αλλά, οι δυνατότητες του iDoctor.gr δε σταματούν στην παροχή ενημέρωσης και γνώσης. Η εφαρμογή iDocit δίνει τη δυνατότητα online συζήτησης μεταξύ των μελών του iDoctor.gr, με στόχο τη δημιουργία γόνιμου διαλόγου.

Τέλος, μέσω του iDoctor.gr γιατροί και φαρμακοποιοί αποκτούν εύκολη πρόσβαση σε μια λίστα άλλων υπηρεσιών, όπως οι Εφημερίες Νοσοκομείων και Φαρμακείων, σύμφωνα με το πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας, αλλά και όλους τους προϊοντικούς τόπους της Novartis Hellas.

Επικαιροποιημένη ενημέρωση και διαδραστική επικοινωνία

Αναφερόμενος στη δημιουργία του iDoctor.gr, ο Διευθυντής Επικοινωνίας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της NovartisHellas, Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης, εξηγεί ότι «η εταιρεία μας έπειτα από συνεχή επικοινωνία και διάλογο με τους επαγγελματίες υγείας διαπίστωσε ότι υπήρχε σοβαρό έλλειμμα ενημέρωσης σε θέματα πολιτικής και οικονομικών της υγείας. Οι νομοθεσίες αλλάζουν συνέχεια, νέα μέτρα φαρμακευτικής πολιτικής θεσπίζονται και εισάγονται νέες πρακτικές, όπως η ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Η καθημερινότητα των γιατρών, όλων των ειδικοτήτων, αλλάζει ραγδαία και προέκυψε η ανάγκη για συνεχή και σφαιρική ενημέρωση σε τρέχοντα ζητήματα υγείας.

Η Novartis Hellas απαντώντας σε αυτή τη βασική ανάγκη δημιούργησε το iDoctor.gr, ένα σύγχρονο ιστότοπο που πηγαίνει ένα βήμα πιο πέρα την κλασική ιατρική ενημέρωση, παρέχοντας τη δυνατότητα της συνεχώς επικαιροποιημένης ενημέρωσης πάνω σε αυτά τα θέματα, όπως επίσης και της διαδραστικής επικοινωνίας των γιατρών μεταξύ τους.»

Ηθική στήριξη στον λειτουργό Υγείας

Ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Μιχαήλ Βλασταράκος, ικανοποιημένος από την καινοτόμο πρωτοβουλία της Novartis Hellas, εκφράζει τη βεβαιότητα ότι «ο νέος δικτυακός τόπος της Novartis Hellas θα προσφέρει επιστημονική και αξιόπιστη πληροφόρηση για θέματα άμεσου ενδιαφέροντος των λειτουργών Υγείας.

Ειδικά σε μία εποχή, κατά την οποία το ιατρικό σώμα βάλλεται και απαξιώνεται συστηματικά από την Πολιτεία, πρωτοβουλίες που προάγουν την επιστημονικότητα, προωθούν την καινοτομία και αναβαθμίζουν την κατάρτιση του ιατρικού λειτουργήματος, είναι για εμάς μία έμπρακτη ηθική στήριξη για τη συνέχιση των προσπαθειών μας.

Προσπαθειών, που δεν είναι άλλες, από έναν αγώνα για τη διασφάλιση της ύπαρξης και της πρόσβασης των ασθενών σε ένα αξιοπρεπές και πλήρες δημόσιο σύστημα υγείας αλλά και για την επανατοποθέτηση της ιατρικής κοινότητας στη θέση που της αξίζει – του λειτουργού της Υγείας της χώρας.Καλή επιτυχία στο iDoctor και τη Novartis Hellas».

Λίγα Λόγια για τη Novartis

Η Novartis AG στον Τομέα της Υγείας παρέχει λύσεις στις αναφυόμενες ανάγκες των ασθενών και των κοινωνιών. Επικεντρωμένη αποκλειστικά στον Τομέα αυτό, η Novartis διαθέτει ένα διευρυμένο χαρτοφυλάκιο που καλύπτει άριστα αυτές τις ανάγκες: καινοτόμα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα, οικονομικώς συμφέροντα γενόσημα φάρμακα, εμβόλια και διαγνωστικά, καθώς και μη συνταγογραφούμενα φάρμακα.

Η Novartis είναι η μόνη εταιρεία που κατέχει ηγετικές θέσεις σε αυτούς τους τομείς. Το 2012, επενδύθηκαν περίπου 9 δις δολάρια σε δραστηριότητες Έρευνας και Ανάπτυξης. Με έδρα τη Βασιλεία της Ελβετίας, οι εταιρείες του Ομίλου Novartis απασχολούν περίπου 120.000 εργαζομένους και δραστηριοποιούνται σε περισσότερες από 140 χώρες του κόσμου.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διαδικτυακή διεύθυνση: http://www.novartis.com

Στην Ελλάδα, η Novartis (Hellas) Α.Ε.Β.Ε. έχει κύριες επιχειρηματικές δραστηριότητες στα συνταγογραφούμενα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα και στα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα. Τα κεντρικά γραφεία βρίσκονται στη Μεταμόρφωση Αττικής και απασχολεί περισσότερα από 600 άτομα.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διαδικτυακή διεύθυνση: http://www.novartis.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από