Δεν ήταν οι ερωτικές σκηνές που δυσκόλεψαν τον Ματ Ντέιμον στην ταινία «Behind the Candelabra», αλλά εκείνες που έπρεπε να αποδώσουν την οικειότητα ενός ζευγαριού που ζει μαζί. Ο διάσημος ηθοποιός στην ταινία του Στίβεν Σόντεμπεργκ υποδύεται τον σύντροφο του πιανίστα Βαλεντίνο Λιμπεράτσε –ρόλο που κρατά ο Μάικλ Ντάγκλας –και στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα» περιγράφει τις στιγμές… άγχους που έζησε.

«Δεν υπάρχει καμία διαφορά ανάμεσα σε μια σκηνή που φιλιέμαι με τον Μάικλ Ντάγκλας και σε μια σκηνή δράσης για το «Elysium»» –τη νέα ταινία στην οποία πρωταγωνιστεί και κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα την Πέμπτη. Ο Ματ Ντέιμον όμως βίωσε συναισθήματα τρόμου εξαιτίας μιας ξαφνικής επίσκεψης στα πλατό, όταν γύριζαν τις ερωτικές σκηνές, ανάμεσα στις οποίες κι εκείνη του περιβόητου φιλιού. «Μια ημέρα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων μπήκε ξαφνικά στο στούντιο η μητέρα μου και ανησύχησα γιατί φοβήθηκα ότι θα σκανδαλιστεί. Ομως εκείνη μου είπε: «Ηταν υπέροχο, αγάπη». Η οικογένειά μου ήταν πάντα το οχυρό μου».

Η επαγγελματική κινητικότητα του Ματ Ντέιμον δεν σταματάει εδώ. Ο διάσημος αστέρας του Χόλιγουντ κρατάει πρωταγωνιστικό ρόλο και στην ταινία «The monuments Men», τη νέα σκηνοθετική προσπάθεια του Τζορτζ Κλούνι. Το σενάριο βασίζεται σε αληθινή ιστορία και αφορά μια ομάδα εφόρων σε μουσεία, ιστορικών τέχνης, αρχιτεκτόνων κ.ά. που επιχειρούν, μετά την απόβαση στη Νορμανδία, να περάσουν τις εχθρικές γραμμές για να σώσουν έργα τέχνης που είχαν κλέψει οι Ναζί από τις χώρες που είχαν κατακτήσει.

Και μπορεί ο Ματ Ντέιμον να απολαμβάνει τη γεμάτη επαγγελματική ζωή του, αλλά την απόλυτη ευτυχία βρίσκει, όπως δηλώνει στην ιταλική εφημερίδα, στην οικογένειά του. Τον μήνα Ιούλιο τον αφιέρωσε στη γυναίκα του Λουτσιάνα Μποζάν Μπαρόζο και στις τρεις κόρες του, Ιζαμπέλα, Τζία και Στέλα. «Πήγαμε διακοπές στην Κόστα Ρίκα και το μόνο που έκανα ήταν να βλέπω με τις κόρες μου τα… έντομα και να κολυμπάμε στη θάλασσα». Στην Κόστα Ρίκα χάρηκε την ανωνυμία, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Ομως ανακάλυψε και έναν άλλο, καινούργιο ρόλο που του πάει πολύ, όπως λέει. «Δεν είχα καταφέρει ποτέ να ζήσω, τόσο μεγάλο διάστημα, ως σύζυγος και πατέρας. Τώρα συνειδητοποιώ ότι είμαι επαγγελματίας αλλά είμαι και οικογενειάρχης. Και αυτές τις ημέρες των διακοπών απόλαυσα τον ρόλο του συζύγου και του πατέρα στο έπακρο, πράγμα που μου έκανε καλό».