Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος προσπαθεί άλλη μία φορά να βάλει λουκέτο σε κέντρο διασκέδασης στην Καλλιθέα Χαλκιδικής: την 1η Αυγούστου 2002 το υπουργείο Οικονομικών είχε ανακοινώσει ότι θα έκλειναν προσωρινά 16 νυκτερινά κέντρα σε όλη την Ελλάδα, ανάμεσά τους και τα «Μαμούνια» στην Καλλιθέα επειδή έκρυβαν έσοδα από την Εφορία. Η τιμωρία τότε προέβλεπε αναστολή λειτουργίας για 10 – 30 ημέρες.

Το 2001 είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση δυόμισι ετών πρώην προϊστάμενος της ΔΟΥ Κασσανδρείας κατηγορούμενος για χρηματισμό από ιδιοκτήτη νυκτερινού κέντρου στην Καλλιθέα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο ιδιοκτήτης του κέντρου χρωστούσε για φόρους εμπορικής δραστηριότητας περίπου 8 εκατ. δραχμές και δεν είχε υποβάλει φορολογικές δηλώσεις για τρία συνεχή χρόνια, από το 1993 έως το 1995. Αντί να προχωρήσει στην επιβολή προστίμου και στην απαλλοτρίωση του ακινήτου, ο εφοριακός εισέπραξε 2,7 εκατ. δραχμές σε πέντε δόσεις.

Με το ξεκίνημα του καλοκαιριού η νυκτερινή ζωή της Θεσσαλονίκης μετακομίζει 85 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη, στις παρυφές του χωριού Καλλιθέα στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής. Κέντρα διασκέδασης της Θεσσαλονίκης διατηρούν εκεί παραρτήματά τους σε κατασκευές που καλύπτουν τα φτηνά υλικά τους με εντυπωσιακές προσόψεις. Η χωρητικότητα κάποιων κέντρων φτάνει τα 3.000 άτομα.

Χωριό προσφύγων από τη Μικρά Ασία, με μόνιμο πληθυσμό που δεν ξεπερνά τους 1.000 κατοίκους, η Καλλιθέα γεμίζει με νέους ηλικιακά τουρίστες και ταξιδιώτες από την Ανατολική Ευρώπη. Μαζί με τα νυκτερινά κέντρα και τα εστιατόρια, η τρίτη πιο δημοφιλής μορφή επιχείρησης εκεί είναι τα γουναράδικα, συνολικά 35 στο χωριό.