«Αν το νομοσχέδιο έρθει στη Βουλή, είναι ξεκάθαρο ότι δε θα το ψηφίσουμε», είπε στον ΒΗΜΑ FM 99,5 ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης.«Έχουμε να αντιμετωπίσουμε ακραίες ιδέες και ακρότητες. Νομίζετε όλα αυτά θα τα αντιμετωπίσουμε με διατάγματα και στα δικαστήρια;Ή με ιδέες πολύ πιο ισχυρές και στην κοινωνία;» είπε για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, ενώ στη συνέχεια τόνισε ότι «Κακά τα ψέματα 400.000 έλληνες που ψήφισαν (Χρυσή Αυγή), και αν υπολογίσεις και τις δημοσκοπήσεις που τους δείχνουν πιο αυξημένους, θα τους πεις ότι απαγορεύεταιτο οτιδήποτε;»

Για τη σταθερότητα της κυβέρνησης ο Γιάννης Μιχελάκης είπε: «Εγώ δεν πιστεύω ότι κινδυνεύει η σταθερότητα της κυβέρνησης για έναν απλό λόγο. Έχουμε περάσει πολύ πιο δύσκολα νομοσχέδια, πολύ πιο σκληρά, εν πολλοίς πολλά από αυτά άδικα, έχει αντέξει η κυβέρνηση, έχουν αρχίσει να φαίνονται κάποιοι πρώτοι καρποί. Δε νομίζω ότι θα κολλήσουμε στο αντιρατσιστικό. Και στο τέλος τέλος, ας έρθει ένα νομοσχέδιο στη Βουλή και όποιος το ψηφίσει.»

Για το αντιρατσιστικό και τη Χρυσή Αυγή

Το πλαίσιο που υπάρχει αυτή τη στιγμή, είναι επαρκές. Είναι ξεκάθαρο ότι εμείς δεν θα το ψηφίσουμε. 400.000 έλληνες, επίσημα καταγεγραμμένοι, θα τους αφήσουμε στη Χρυσή Αυγή; Οι άνθρωποι αυτοί έχουν γίνει ναζί και φασίστες;

Για την κυβερνητική συνοχή

Έχω πει ότι πολλοί υπουργοί δεν έχουν πιάσει ακόμα τους ρυθμούς Σαμαρά. Αυτό τι σημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν λειτουργεί;

Για τα tweets του κ. Θεοχάρη

Θεωρώ ότι όλη αυτή η ιστορία των ανακοινώσεων, μέσω tweet, ήταν λάθος. ( Από το Γενικό Γραμματέα Εσόδων). Το ένα ανασκεύαζε το άλλο. Νομίζω ότι όταν έχεις ένα τόσο σοβαρό θέμα και πρέπει αν κάνεις κάποια ανακοίνωση, βγαίνει το Υπουργείο και βγάζει την ανακοίνωσή του. Τα μέσα δικτύωσης είναι ένας νέος τρόπος, δεν λέω εγώ να μην τον έχουμε, αλλά ας κρατήσουμε κάποια κλασικά πράγματα.

Για την κριτική Τσίπρα στα ΜΜΕ

Ο κύριος Τσίπρας ίσως να κρίνει εκ ιδίων τα αλλότρια. Σας υπενθυμίζω ότι έχει μια εφημερίδα ένα ραδιόφωνο και 3 sites. Το πρόβλημα σήμερα είναι ότι υπάρχει τεράστια δυνατότητα επιλογών ενημέρωσης για όλο τον κόσμο, μέσω ίντερνετ, εντύπων, μέσω ραδιοφώνου και τηλεόρασης. Το πρόβλημα είναι ποιο είναι το σημαντικό και ποιο το ασήμαντο. Όλα είναι ισοπεδωμένα.