Τρία μεγάλα στοιχήματα έχει κερδίσει στους πέντε μήνες παραμονής του στην Ελλάδα ο Βίκτορ Μουνιόθ και θέλει άλλα δύο (κατάκτηση 2ης θέσης στο πρωτάθλημα και Κυπέλλου) για να δώσει θετικό πρόσημο σε μια χρονιά, που άρχισε άσχημα και με απώλειες για τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι», που είδαν σχετικά νωρίς να απομακρύνεται η υπόθεση «τίτλος», ο οποίος ήταν βασικός τους στόχος, κατάφεραν με τον ερχομό του Βίκτορ Μουνιόθ να διορθώσουν τα κακώς κείμενα της πρόσληψης Χανς Μπάκε. Με δεδομένο τα λάθη στο μεταγραφικό σχεδιασμό και τις ατυχίες (Γκονζάλες, Σέριτς, Δάρλας), οι νίκες στα ντέρμπι (συνολικά 3/4 με Ολυμπιακό, ΑΕΚ), οι καλές εμφανίσεις και η προώθηση των νεαρών Σωτήρη Νίνη, Νίκου Μπουτζίκου, αποτελούν παρακαταθήκη για το μέλλον της ομάδας. ΤΙ ΚΕΡΔΙΣΕ:
1. Εμπιστοσύνη του κόσμου:Βρίσκεται περίπου πέντε μήνες στο τιμόνι της ομάδας κι όμως έχει κερδίσει την αγάπη και την εμπιστοσύνη των φίλων του Παναθηναϊκού. Παρά το γεγονός ότι λίγες μέρες έπειτα από την άφιξή του στην Αθήνα, ηττήθηκε στο πρώτο του ντέρμπι από τον Φερέρ και την ΑΕΚ, εντούτοις κατάφερε να νικήσει τα επόμενα τρία με την Ένωση και τον Ολυμπιακό! Εμπιστοσύνη, που την έχει κερδίσει με έργα, δηλαδή νίκες και όχι με λόγια. Εμπιστοσύνη, που κέρδισε με καθαρές θέσεις και όχι με μεσοβέζικες πρακτικές. Οι οπαδοί των «πρασίνων» πλέον στάζουν μέλι για τον Ισπανό, ο οποίος τυγχάνει ιδιαίτερης υποδοχής στο ΟΑΚΑ. Την αγάπη τους του την έδειξαν και κατά την επιστροφή της αποστολής στην Παιανία, μετά την επιτυχία στο Γ. Καραϊσκάκης.
2. Τον σεβασμό όλων (προπονητική αξία, συμπεριφορά):Ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει ότι ο Μουνιόθ είναι ο προπονητής που διαβάζει πολύ καλά τον αντίπαλο και ξέρει να στήνει ιδανικά την ομάδα του. Όλη την εβδομάδα ο Ισπανός αναλύει με το «νι και με το σίγμα» τον αντίπαλο, ενώ επικεντρώνεται στα σημεία που θέλει να τον φθείρει. Έχει το χάρισμα να γίνεται κατανοητός προς τους ποδοσφαιριστές του. Τόσο στις ήττες όσο και στις νίκες αποφεύγει να ρίχνει ευθύνες και να υμνεί αντίστοιχα τους ποδοσφαιριστές του, μιλώντας συχνάπυκνά
για το όφελος της ομάδας. Αυστηρός όταν πρέπει, προχώρησε σε μέτρα πειθαρχίας (πρόστιμα κ.ά) στην Παιανία τον προηγούμενο Δεκέμβριο, που φαίνεται ότι αποδίδουν. Δεν ξεφεύγει από τα όρια, προσπαθεί να καταλάβει τους ποδοσφαιριστές του, ενώ στηρίζει αυτούς που πιστεύει. Η συμπεριφορά, όπως και τα λεγόμενά του, στις συνεντεύξεις Τύπου αποτελούν παράδειγμα καλής συμπεριφοράς και ήθους από τον Ισπανό. Ούτε μισόλογα για τον αντίπαλο (έπειτα από τον Ολυμπιακό π.χ. «είναι πρώτος όποιος το αξίζει»), καθαρές τοποθετήσεις σε διάφορα θέματα με νοοτροπία που ανεβάζει το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος. Σε κάθε παιχνίδι χρησιμοποιεί την καλύτερη δυνατή 11άδα, καθώς όπως είπε σέβεται το εισιτήριο που πληρώνει ο θεατής. Πιστεύει ότι οι παίκτες του πρέπει να ξεπερνάνε την κούραση και είναι ρεαλιστής.
3. Πόντους, στην ανανέωση συμβολαίου του: Ίσως έρθει η στιγμή, που ο Γιάννης Βαρδινογιάννης μετανιώσει που δεν είχαν κάνει ενάμισι χρόνο συμβολαίου ή και περισσότερο! Ο Μουνιόθ αναλαμβάνοντας μια παρέα (γιατί ομάδα δεν ήταν) ποδοσφαιριστών, κατάφερε βήμα- βήμα να χτίσει ένα σύνολο που προσπαθεί και σε κάποια παιχνίδια έχει παίξει πολύ καλό ποδόσφαιρο. Χωρίς να έχει την ευθύνη της προετοιμασίας, χωρίς να έχει επιλέξει τους ποδοσφαιριστές, κατάφερε με την προώθηση του Σωτήρη Νίνη και του Νίκου Μπουτζίκου να δώσει στον Παναθηναϊκό μέρος της χαμένης του αίγλης. Αυτές ήταν οι δικές του μεταγραφές, καθώς δεν αποκτήθηκαν κάποιοι ποδοσφαιριστές στις μεταγραφές του Ιανουαρίου. Πρώτος στη δουλειά, χωρίς τα αλερετούρ ταξίδια του Μαλεζάνι, παρά το γεγονός ότι η οικογένειά του βρίσκεται στην Ισπανία, ο Μουνιόθ είναι πρότυπο επαγγελματία, ενώ δείχνει ότι έχει τον τρόπο να προωθεί τις επενδύσεις (ακαδημίες) του Τζίγγερ. Αποφεύγει να μιλήσει για την ανανέωση του συμβολαίου του (αν και οι κρούσεις από την Ισπανία δεν θα αργήσουν), όμως δεν θα αργήσει η μέρα που θα καθίσει στο τραπέζι των συνομιλιών με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, καθώς το συμβόλαιό του λήγει στο τέλος της σεζόν. ΕΚΚΡΕΜΟΥΝ:
1. Η θέση (2η) που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λίγκ:
Ο 49χρονος προπονητής κατάφερε με τις νίκες του στα ντέρμπι να καλύψει το χαμένο έδαφος και να έχει πλέον το πάνω χέρι στην υπόθεση της 2ης θέσης του πρωταθλήματος που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λίγκ. Τους ζήτησε 6 νίκες στα επόμενα 6 παιχνίδια, ενώ σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Μarca» φάνηκε να πιστεύει ακόμη στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, επισημαίνοντας πάντως πως είναι δύσκολο. Λατρεύει τη δουλειά του, το ποδόσφαιρο, και η κατάκτηση της 2ης θέσης είναι πολύ πιθανό να του δώσει την ευκαιρία να συμμετάσχει στην κορυφαία συλλογική διοργάνωση.
2. Η κατάκτηση του Κυπέλλου:Ο πρώτος του τίτλος με τον Παναθηναϊκό είναι πολύ σημαντικό χαρτί για τον Μουνιόθ. Όποια απόφαση κι αν πάρει για το μέλλον του, θα έχει προσθέσει έναν τίτλο στο βιογραφικό του και μην νομίζετε ότι στην Ισπανία δεν μετράει. Τουναντίον μάλιστα, καθώς ήδη στην Ιβηρική χερσόνησο έχουν αρχίσει να συζητούν τις επιτυχίες του Μουνιόθ. Το 0-0 στο ΟΑΚΑ με τη SΚΟDΑ Ξάνθη δυσκολεύει βέβαια την πρόκριση στον τελικό.