Για μικρά, αλλά και μεγάλα παιδιά, το ταξίδι στο Ροβανιέμι την πρωτεύουσα της Λαπωνίας, κρύβει πολλές εκπλήξεις. Επισκέψεις σε φάρμες με ταράνδους, σκι αλλά και βόλτες ανάμεσα σε χιονισμένα έλατα με έλκηθρα που σέρνουν πανέμορφα χάσκις, είναι μερικές από αυτές. Σε αυτήν τη γωνιά της Φινλανδίας όμως οι περισσότεροι έρχονται για να κάνουν το Χριστουγεννιάτικο παραμύθι πραγματικότητα. Η γνωριμία με τον Άγιο Βασίλη στο χωριό του το οποίο βρίσκεται περίπου 8 χιλιόμετρα μακριά από την καρδιά του Ροβανιέμι δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Όμορφα στολισμένα τα ξύλινα σπιτάκια του χωριού δημιουργούν μία μοναδική, ζεστή, ατμόσφαιρα σε ένα κάτασπρο από το χιόνι τοπίο. Στο μεγαλύτερο από αυτά στεγάζεται το Γραφείο του Αϊ Βασίλη ο οποίος υποδέχεται τους επισκέπτες του με χαρά για μία φωτογράφηση μαζί του.

Περισσότερα για αυτή τη γωνιά της Φινλανδίας θα μάθετε με ένα κλικ στο βίντεο του τοπικού Οργανισμού Τουρισμού, κατά τη διάρκεια του οποίου ο Άγιος Βασίλης πραγματοποιεί μία πρώτη, ψηφιακή, ξενάγηση στους ενδιαφερόμενους.

Αν σας πείσει να επισκεφτείτε τον τόπο του, καλό είναι να γνωρίζετε πως την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς τα ταξίδια διάρκειας 6 ημερών κοστίζουν, ενδεικτικά, γύρω στα 1.800 ευρώ το άτομο. Παγώσατε; Έχει κι΄ άλλο… Οι θερμοκρασίες εδώ είναι αρκετούς βαθμούς κάτω από το μηδέν αλλά τουλάχιστον αυτό δεν πρέπει να σας ανησυχεί καθώς θα εφοδιαστείτε με ειδικές ισοθερμικές στολές από τα ταξιδιωτικά γραφεία. Όμως πραγματικά αν τα καταφέρετε να ταξιδέψετε στη Φινλανδία θα αποκτήσετε μία εμπειρία ζωής και σίγουρα θα έχετε κάνει τα παιδιά σας ευτυχισμένα!