Το Λασίθι είναι ένας προορισμός που μπορεί να διασφαλίσει τους όρους μιας ανεπανάληπτης εμπειρίας για τους επισκέπτες μας. Είναι τόπος με μεγάλη ιστορία, οι ρίζες της οποίας χάνονται βαθιά στην αυγή της ελληνικής σκέψης και του ελληνικού μύθου.

Στον νομό μας υπάρχουν σημαντικά μνημεία, από όλες τις ιστορικές περιόδους, δημιουργώντας μια αίσθηση ενότητας του ιστορικού χρόνου.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι ακόμη και σήμερα διατηρούνται σημαντικές όψεις του παρελθόντος, καθώς το φυσικό και ιστορικό περιβάλλον παραμένει, σε μεγάλο βαθμό, αναλλοίωτο.

Υπάρχουν υπέροχες παραλίες σε όλο τον νομό, καθώς και χωριά παραδοσιακά. Το Λασίθι συνδυάζει αρμονικά τις ορεινές με τις θαλάσσιες ομορφιές, δίνοντας τη δυνατότητα εναλλαγής των εικόνων και των παραστάσεων, με τρόπο που δημιουργεί μια αίσθηση πληρότητας. Οι επισκέπτες μας επίσης μπορούν να απολαύσουν τα εδέσματα της κρητικής κουζίνας, συνοδευόμενα από ρακί και κρασί, τοπικής παραγωγής, τα οποία έχουν πλέον ταυτιστεί με την παραδοσιακή φιλοξενία μας. Για όλους αυτούς τους λόγους αξίζει να αποκτήσει κανείς την εμπειρία του τόπου και της φιλοξενίας των ανθρώπων μας.

Ο Σήφης Αναστασάκης είναι νομάρχης Λασιθίου