Η ήττα από τον ΠΑΟΚ έφερε απογοήτευση στις τάξεις της ΑΕΚ. Οχι τόσο για το τελικό αποτέλεσμα, αλλά για τον τρόπο που ήρθε αυτό το 2-0. Η Ενωση παρουσιάστηκε με πλάνο στην Τούμπα και δημιούργησε τις ευκαιρίες για να σκοράρει. Ωστόσο προδόθηκε από τα λάθη της άμυνας και για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα έφυγε από το γήπεδο χωρίς βαθμό ή βαθμούς.

Το γεγονός πως η ήττα από τον ΠΑΟΚ ήρθε λίγες μέρες έπειτα από εκείνη με τον Αγιαξ, έκανε το κλίμα ακόμα πιο βαρύ στα αποδυτήρια της Ενωσης. Διάθεση για κουβέντες δεν υπήρχε από τους ποδοσφαιριστές, γι’ αυτό και ο Μαρίνος Ουζουνίδης προσπάθησε αμέσως κιόλας να ανυψώσει το ηθικό των παικτών του. Ο έλληνας τεχνικός μίλησε στους Κιτρινόμαυρους, τονίζοντάς τους πως αυτό το αποτέλεσμα τους δίνει την ευκαιρία να δείξουν τον χαρακτήρα τους.

Ο Ουζουνίδης ζήτησε από τους παίκτες του να βγάλουν αντίδραση και… θυμό. Να κερδίσουν τον ΟΦΗ στην Κρήτη την επόμενη αγωνιστική και να δώσουν τις δικές τους απαντήσεις στην αμφισβήτηση που έχουν δεχθεί από το παιχνίδι της Τούμπας και μετά. Καθώς είναι οι πρωταθλητές και αυτό οφείλουν να το δείξουν και στο γήπεδο.

Στα κάτω του ο αρχηγός

«Τώρα θα πρέπει να δείξουμε πως μπορούμε να αντιδράσουμε. Είμαστε μεγάλη ομάδα και σε τέτοιες καταστάσεις πρέπει να το δείχνουμε. Ξέρω ότι σας πείραξε ο τρόπος που χάσαμε. Και πρέπει να το δείξετε στο γήπεδο. Να θυμώσετε και να αντιδράσετε. Δεν έχουμε περιθώριο να βάλουμε το κεφάλι κάτω. Το πρωτάθλημα έχει ακόμα πολύ δρόμο και εφόσον είμαστε συγκεντρωμένοι θα επιστρέψουμε ξανά στις επιτυχίες», είπε ο Ουζουνίδης στους ποδοσφαιριστές του.

Ο Πέτρος Μάνταλος ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές του ντέρμπι της Τούμπας. Οχι όμως για θετικό λόγο. Ο αρχηγός της ΑΕΚ, παρότι ήταν κινητικός και πήρε πρωτοβουλίες, είχε αρκετές κακές επιλογές. Μιας και ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής σε φάσεις ή επικίνδυνες καταστάσεις που προσπάθησε να δημιουργήσει η Ενωση.

Μάλιστα, η απόδοση του Μάνταλου συγκέντρωσε και τα περισσότερα σχόλια των φίλων της ΑΕΚ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είναι σαφές πως η Ενωση δυσκολεύεται να κερδίσει όταν ο αρχηγός της δεν είναι καλά. Ο Μάνταλος είναι βαρόμετρο για τον Δικέφαλο και όταν βρίσκεται στα… κάτω του μένει σε ρηχά νερά και η ομάδα.

Ο Μάνταλος φέτος θέλει να δείξει τις ηγετικές του ικανότητες. Απαλλαγμένος από τους σοβαρούς τραυματισμούς και έχοντας την εμπιστοσύνη του προπονητή του, ο αρχηγός της ΑΕΚ θέλει να αποτελέσει έναν παίκτη-κλειδί για την ομάδα του. Κάτι που στα μεγάλα φετινά ματς της Ενωσης το έχει καταφέρει. Στην Τούμπα ωστόσο δεν μπόρεσε να είναι το ίδιο αποτελεσματικός, με την απόδοσή του να επηρεάζει και εκείνη της ΑΕΚ.

Τα εισιτήρια για Μόναχο

Στη διάθεση του κόσμου της ΑΕΚ αναμένεται να είναι από σήμερα τα εισιτήρια για το παιχνίδι με την Μπάγερν, στο Μόναχο. Λόγω της μεγάλης ζήτησης που υπάρχει, στην Ενωση θα επισπεύσουν τις διαδικασίες προκειμένου να διευκολυνθεί ο κόσμος που θα βρεθεί στο γήπεδο.

Πέρα από τους φίλους της ΑΕΚ που θα ταξιδέψουν από την Αθήνα για τη Γερμανία, υπάρχουν και πολλοί οπαδοί της Ενωσης που κατοικούν μόνιμα εκεί και θα δώσουν το «παρών» στο ματς. Γι’ αυτό και στην ΑΕΚ επιθυμούν να διευθετηθούν άμεσα όλες οι λεπτομέρειες για το εν λόγω παιχνίδι, παρότι ακόμα… αργεί.