Τον Κώστα Σλούκα χρησιμοποίησε ο Ανδρέας Γκατζούλης ως παράδειγμα θέλησης και διάθεσης να κάνει θυσίες ώστε να διορθώσει τις ατέλειες και να εξαλείψει τα μειονεκτήματά του.

Προχθές στο σεμινάριο που διεξήχθη στο Ηράκλειο, με την ευκαιρία του 3ου Διεθνούς Τουρνουά, ο επί έντεκα συναπτά έτη γυμναστής του Ολυμπιακού είπε ότι το 2008, που αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό ο νυν παίκτης της Φενέρμπαχτσε, «ζύγιζε 98 κιλά και είχε λίπος 16%, αλλά πάλεψε και μέσα σε έναν χρόνο κατάφερε να χάσει δέκα κιλά και να ρίξει το λίπος στο 5,5%». Μ’ αυτά και μ’ αυτά, ο Σλούκας σουλούπωσε τη σιλουέτα του και σταμάτησε να ακούει να τον αποκαλούν… Μπουντούρη, επειδή – όπως και ο παλαίμαχος βολιώτης διεθνής γκαρντ – είχε τα πάχη του, τα κάλλη του!

Πένθος για την απώλεια

Ηταν νέος και ήθελε να κατακτήσει τον κόσμο και τη διαιτησία. Στις 10 Σεπτεμβρίου ο ηλικίας 21 ετών Νίκος Ντοσίδης, ρέφερι της ΕΠΣ Θράκης, ένιωσε εξάντληση και κατέρρευσε ξαφνικά κατά τη διάρκεια τεστ αντοχής υποψήφιων διαιτητών για τη Γ’ Εθνική. Νοσηλεύτηκε επί 13 ημέρες στο νοσοκομείο Αγία Ολγα, αλλά η κατάστασή του επιδεινώθηκε και κατέληξε. Για τον χαμό του Νίκου Ντοσίδη κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή σε όλους τους αγώνες της Σούπερ Λίγκας του διημέρου.

Αντίπαλοι τα αδέλφια

Διπλή ήταν η χαρά του σέντερ μπακ των Ιωαννίνων Απόστολου Σκόνδρα, καθώς εκτός από τη νίκη επί του Αρη, είχε και τα ευχάριστα μαντάτα πριν από λίγες μέρες για τον επαναπατρισμό του αδελφού του Γιάννη Σκόνδρα. Οπως έμαθα, ύστερα από ενάμιση χρόνο στο εξωτερικό με τελευταίο σταθμό τη Χάμιλτον στη Σκωτία, επέστρεψε στα πάτρια εδάφη και υπέγραψε στη Λαμία. Ηδη τα δύο αδέλφια έχουν κυκλώσει στο πρόγραμμα το παιχνίδι της 9ης αγωνιστικής Ιωαννίνων – Λαμίας όπου θα βρεθούν αντίπαλοι, όπως είχε γίνει και παλαιότερα με άλλες ομάδες.

Και επί τη ευκαιρία, για να μην γκρινιάζω συνεχώς. Καταπληκτικός ο αγωνιστικός χώρος των Ζωσιμάδων. Βέβαια, ακόμη είναι φθινόπωρο και όλοι θα κριθούν με το αν θα διατηρηθεί σε αυτή την κατάσταση και τους δύσκολους χειμωνιάτικους μήνες. Στο χέρι των ιθυνόντων είναι αυτό.

Σαρώνουν στο τζούντο

Ο Αλέξης Ντανατσίδης έφτασε μέχρι τον τρίτο γύρο των 81 κιλών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τζούντο του Μπακού, όπου αποκλείστηκε από τον Βραζιλιάνο Εντουάρντο Σάντος. Ωστόσο, αυτοί που εντυπωσιάζουν είναι οι Γιαπωνέζοι που ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο θέλουν να κάνουν την καλύτερη διαφήμιση για το εθνικό τους άθλημα. Ηδη έχουν κατακτήσει τις τέσσερις από τις πρώτες έξι κατηγορίες που είχαν διεξαχθεί μέχρι το Σάββατο, ενώ συνολικά σε αυτές έχουν οκτώ μετάλλια (τα τέσσερα, όπως ανέφερα, χρυσά)! Ο στόχος τους είναι το 2020 να μη χάσουν κανένα χρυσό στην έδρα τους.

Παιδί του… σωλήνα ο Ράτζα!

Oύτε δασκαλεμένος και ορμηνεμένος από τον Γιώργο Βασιλακόπουλο να ήταν ο Ντίνο Ράτζα δεν θα πετούσε προχθές αυτή την ατάκα με την οποία υπερθεμάτισε στην εκπεφρασμένη άποψη του προέδρου της ΕΟΚ περί του ρόλου των ατζέντηδων!

Την περασμένη Δευτέρα μετά τη νίκη της Εθνικής επί της Γεωργίας και την πρόκριση της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ο επονομαζόμενος Σωλήνας βγήκε λάβρος και είπε ότι «οι εταιρείες των ατζέντηδων διακινούν το παγκόσμιο αθλητικό κίνημα, κάνουν ό,τι θέλουν και είναι δικό τους θέμα το αν θα παίξει ο Αντετοκούνμπο» και στο ίδιο μήκος κύματος εξέπεμψε προχθές ο κροάτης παλαίμαχος σταρ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, που βρέθηκε στο Ηράκλειο για να παρακολουθήσει το 3ο Διεθνές Τουρνουά…

«Τα πράγματα είναι απλά. Στην εποχή μου οι ατζέντηδες δούλευαν για τους παίκτες, ενώ τώρα οι παίκτες δουλεύουν για τους ατζέντηδες»! Τέτοια ασίστ δεν θα την περίμενε ούτε ο Βασιλακόπουλος!