Οι μπούκλες του Γερούν Ντεϊσελμπλούμ δεν εμφάνιζαν πλέον αυτή τη γνωστή… ανοδική πορεία. Η πολυσυζητημένη κόμμωση του πρώην προέδρου του Eurogroup ήταν κάπως «διαφορετική» στη διάρκεια συνέντευξής του, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1. Tα ανέμελα μαλλιά του διοπτροφόρου Γερούν που του χάριζαν ένα… εφηβικό στυλ έμοιαζαν τιθασευμένα μέσα σε γερές δόσεις styling τζελ. Ο κ. Ντεϊσελμπλούμ επισήμανε ότι «η Ελλάδα δεν θα πρέπει να επαναλάβει στο μέλλον τα σφάλματα του παρελθόντος» έχοντας υιοθετήσει ένα μοδάτο wet look. Ο Γερούν, ο οποίος έγινε διάσημος και στο τελευταίο χωριό της Ελλάδας μέσα από εκείνη την επεισοδιακή χειραψία (στις 30 Ιανουαρίου του 2015) με τον Γιάνη Βαρουφάκη (στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου), εμφανίστηκε ως γνωστόν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός. Ο κ. Ντεϊσελμπλούμ υποστήριξε ότι ο τότε υπουργός Οικονομικών μετά το γνωστό επιφώνημα «Ουάου!!!» τον ακολούθησε στο ασανσέρ παρακαλώντας τον να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις. Ο τέως επικεφαλής του Eurogroup σημείωσε ότι η περίοδος του Γιάννη (με ένα ν) ήταν καταστροφική για τη χώρα.

Ποιος όμως εκείνη την εποχή έδινε σημασία σε όλα αυτά; Ποιος πίστευε ότι έπειτα από τρία χρόνια θα είχαμε οδηγηθεί σε τόσο τραγικές καταστάσεις; Οι περισσότεροι τότε έμοιαζαν να έχουν «παρασυρθεί» από τη γοητεία του Γιάνη με τα δερμάτινα μπουφάν και τη μηχανή μεγάλου κυβισμού που οδηγούσε. Θυμάμαι ότι ενδιέφερε τους πάντες το προσωπικό του life style. Στο μυαλό μου έρχεται η εικόνα του όταν εμφανίστηκε (εκείνη την εποχή του μεγάλου χαμού) ένα βράδυ στη Ράτκα. Οι επώνυμοι θαμώνες του κλασικού bar του Κολωνακίου, μεγαλοεπιχειρηματίες, εφοπλιστές και elegant κυρίες είχαν σχεδόν… ξεσηκωθεί όταν αυτός πέρασε το κατώφλι της πόρτας. Αποκλειστικό θέμα συζήτησης ήταν ο κ. Βαρουφάκης ο οποίος είχε «καταλάβει» τραπέζι στο πάνω διάζωμα μαζί με τη σύζυγό του. Το επόμενο πρωί αρκετοί έσπευσαν να κάνουν την εγγραφή τους στο γυμναστήριο όπου συνήθιζε να πηγαίνει ο τότε υπουργός…

Ενα βιβλίο και μία ταινία

Το αισιόδοξο σκηνικό τρία χρόνια πριν, η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, οι μεγάλες προσδοκίες. Πόσο άλλαξαν τα πράγματα από τότε… Τα όνειρα γκρεμίστηκαν, οι απλοί πολίτες έχουν μεγάλα προβλήματα, κάποιοι όμως συνεχίζουν να είναι «σκαρφαλωμένοι» σε ένα σύννεφο γεμάτο λαμπερά αστέρια. Το ανεξάρτητο χρυσοφόρο κρατίδιο Μύκονος συνεχίζει να ζει μεγάλες στιγμές ενώ τα νησιά του Ιονίου φιλοξενούν low profile μεγιστάνες του πλούτου, αστέρες του διεθνούς κινηματογράφου και πνευματικούς ανθρώπους. Στους κήπους του Corfu Palace η γόνος της παλιάς οικογένειας κοσμηματοπωλών Bvlgari διαβάζει το βιβλίο του Richard Lawson με τίτλο «Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε». Οι μεγάλοι δροσεροί κήποι του εμβληματικού ξενοδοχείου στο Νησί των Φαιάκων μου θυμίζουν πάντα σκηνές από τη δημοφιλή ελληνική ταινία «Διακοπές στην Κέρκυρα» με πρωταγωνιστές τους Τζένη Καρέζη και Αλέκο Αλεξανδράκη. Τα χρώματα δεν «παίζουν» τώρα σε μαύρο και λευκό φόντο. Είναι έντονα, φωτεινά, εκρηκτικά. Ακριβώς σαν τις πέτρες των κοσμημάτων Bvlgari.

Η δημοφιλής ιταλίδα ηθοποιός Μαρία-Γκράτσια Κουτσινότα έφθασε με ιδιωτικό αεροπλάνο από την Ιταλία. Φιλοξενήθηκε στη βίλα έλληνα επιχειρηματία στο Κοντόκαλι. Η Μάρα Δαρμουσλή, μοντέλο και ηθοποιός, εξακολουθεί να είναι το ίδιο όμορφη. Η Μάρα με φλοράλ φόρεμα κυκλοφορούσε στην αγαπημένη της Κέρκυρα και στον χώρο του Love Rock Villa που την φιλοξενούσε. Το καλοκαίρι παρά τις ξαφνικές καταιγίδες είναι ακόμα εδώ. Οι βόλτες στα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου συνεχίζονται…

Τα σημαντικά έργα στην Παραπορτιανή

Η Παραπορτιανή στο Κάστρο της Χώρας Μυκόνου αποτελεί ένα από τα κορυφαία σε επισκεψιμότητα spots. Το Κάστρο Χώρας Μυκόνου, σε χαμηλό ύψωμα στα ΒΔ του ευρύτερου οικισμού, καλύπτει μια περιοχή ξηράς που προβάλλει στη θάλασσα και είναι η παλιότερη συνοικία της χώρας. Στην περιοχή είχε αναπτυχθεί προϊστορικός οικισμός. Εκεί δημιουργήθηκε επίσης ένα επιθαλάσσιο είδος κάστρου του οποίου ελάχιστα υπολείμματα σώζονται. Με δαπάνη του Δήμου Μυκόνου ξεκίνησαν λοιπόν τα έργα συντήρησης και καθαρισμού στην Παραπορτιανή. Συγκεκριμένα πρόκειται για εργασίες καθαρισμού και περιορισμένης έκτασης στερεώσεις τοιχοποιίας στον περιβάλλοντα χώρο της Παραπορτιανής. Η υλοποίηση του έργου ξεκίνησε στις 22 Αυγούστου και εντάσσεται στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδιασμού που αφορά την προστασία και ανάδειξη των σωζόμενων αρχιτεκτονικών καταλοίπων του μεσαιωνικού οικισμού του Κάστρου. Περιλαμβάνει το απαλλοτριωμένο οικόπεδο στα βόρεια της Παραπορτιανής, το επιθαλάσσιο μέτωπο μεταξύ δύο ναών, τον πύργο κοντά στην Παναγία Πρυανή και σε επόμενο στάδιο τη νεότερη πλατεία στα ανατολικά της Παραπορτιανής.