«Πώς θα πάει στο Παρίσι;» αναρωτιόταν η «Μάρκα» για τη Ρεάλ Μαδρίτης του Λοπετέγκι μετά το ναυάγιο του Ταλίν. Η ισπανική εφημερίδα αναφέρεται φυσικά σε πιθανή αναμέτρηση της Ρεάλ με την Παρί Σεν Ζερμέν στο Τσάμπιονς Λιγκ, που μπορεί να εξελιχθεί σε εφιάλτη για τη νικήτρια των τριών τελευταίων διοργανώσεων, με βάση την εικόνα που παρουσίασε στην πρωτεύουσα της Εσθονίας. Τα σύννεφα της αμφισβήτησης μαζεύτηκαν πολύ νωρίς στον ουρανό του Σαντιάγο Μπερναμπέου στη μετά Ρονάλντο εποχή.

Η Ρεάλ ηττήθηκε με 4-2 στην παράταση από την Ατλέτικο (2-2 στην κανονική διάρκεια) στον τελικό του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ, γκρεμίζοντας πολλά ρεκόρ που είχαν χτίσει τον μύθο της τα προηγούμενα χρόνια. Πρόκειται για την πρώτη ήττα της Ρεάλ από τη συμπολίτισσά της σε ευρωπαϊκό τελικό, όταν το 2014 και το 2016 οι Μερένχες είχαν νικήσει τους Κολτσονέρος στους αντίστοιχους τελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ηταν επίσης η πρώτη ήττα της Ρεάλ σε διεθνή τελικό από το 2000 και την αναμέτρησή της με την Μπόκα Τζούνιορς (2-1) για το Διηπειρωτικό Κύπελλο.

Για πρώτη φορά έπειτα από 11 χρόνια προπονητής της Ρεάλ γνωρίζει την ήττα στο ντεμπούτο του. Στις 11 Αυγούστου του 2007 η Βασίλισσα είχε ηττηθεί με 1-0 από τη Σεβίλλη στον πρώτο τελικό του ισπανικού Σούπερ Καπ στον οποίον κοουτσάρισε ο Μπερντ Σούστερ. Ο Γερμανός πάντως κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο εκείνη τη σεζόν με ρεκόρ συγκομιδής βαθμών.

Αυτή είναι η αισιόδοξη προοπτική για τον Γιουλέν Λοπετέγκι, ο οποίος καλείται να σηκώσει το τεράστιο βάρος που άφησε πίσω του ο Ζινεντίν Ζιντάν και τα τρία συνεχόμενα Τσάμπιονς Λιγκ.

Η ήττα από την Ατλέτικο άνοιξε τη συζήτηση για το αν χρειάζεται η Ρεάλ ενίσχυση, σημάδι πως ήδη κάτι δεν λειτουργεί καλά στο Σαντιάγο Μπερναμπέου.

Τουλάχιστον ο Λοπετέγκι παραδέχτηκε πως δεν είναι φυσιολογικό για τη Ρεάλ να δέχεται τέσσερα γκολ, ενώ έθεσε στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ψήγματα της αλήθειας για το τι ακριβώς συμβαίνει στη Ρεάλ προσέφερε ο Βραζιλιάνος Κασεμίρο: «Φυσικά μας λείπει ο Κριστιάνο, αλλά τώρα ανήκει στο παρελθόν. Δεν μπορούμε να μιλάμε για τον Κριστιάνο για να καλύπτουμε πράγματα, γιατί σε οποιαδήποτε ομάδα θα έλειπε. Εχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στον προπονητή μας και οι δικαιολογίες δεν είναι αυτό που κάνουμε στη Ρεάλ Μαδρίτης».

Αφεντικό

Για πρώτη φορά η Ατλέτικο έδειξε πως δεν είναι ο φτωχός συγγενής της Μαδρίτης αλλά το μεγάλο αφεντικό. Ενα πολύ σημαντικό στοιχείο που αποκαλύπτει αυτή την εικόνα είναι η αξία του ρόστερ της Ατλέτικο, το οποίο έχει φτάσει τα 858 εκατ. ευρώ έναντι 775,7 της Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι η πρώτη φορά που οι Κολτσονέρος ξεπερνούν σε αυτόν τον τομέα τους μεγάλους αντιπάλους τους.

Ο MVP του τελικού με τα δύο γκολ, ο Ντιέγκο Κόστα, αλλά και οι περισσότεροι συμπαίκτες του, αποκάλυψαν πως ήθελαν αυτή τη νίκη επί της Ρεάλ για να ξεπλύνουν τις πικρές ήττες στους δύο τελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Γκριεζμάν που απέρριψε πρόταση της Μπαρτσελόνα προτιμώντας να συνεχίσει την καριέρα του στην Ατλέτικο, δήλωσε πως δικαιώθηκε για την επιλογή του.

Ο αρχιτέκτονας της ομάδας, Ντιέγο Σιμεόνε, έφτασε τα επτά τρόπαια την τελευταία επταετία ως προπονητής της Ατλέτικο, όσα είχε κατακτήσει η ομάδα στις 25 προηγούμενες σεζόν.

Ο τελικός του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ θα φιλοξενηθεί στην έδρα της Ατλέτικο, τη Γουάντα Μετροπολιτάνο και οι Κολτσονέρος δεν κρύβουν τη φιλοδοξία τους να είναι παρόντες. Με την ομάδα που έχουν δημιουργήσει είναι πολλοί αυτοί που της δίνουν πιθανότητες να φτάσει στον στόχο της.