Το προσωνύμιο Μπεκενμπάουερ των Φτωχών είχε δικαίως αποδοθεί στον Μάρτιν Νοβοσέλατς, έναν από τους καλύτερους λίμπερο που είχε έρθει από τη Γιουγκοσλαβία στον Ολυμπιακό στις αρχές της δεκαετίας του 1980, όταν οι Ερυθρόλευκοι είχαν κατακτήσει τα πρώτα τέσσερα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Ενας τζέντλεμαν των γηπέδων και εξαιρετικός παίκτης, ο Κροάτης άφησε εποχή και οι φίλαθλοι τον μνημόνευαν πολλά χρόνια αφότου είχε σταματήσει.

Παρά το γεγονός ότι ο Γιάγκος Βούκοβιτς παίζει λίγο πιο προωθημένος (ως στόπερ) στο κέντρο της άμυνας, οι φίλοι του Ολυμπιακού είχαν βιαστεί να τον ντύσουν στα ερυθρόλευκα από προχθές!

Τελικά, ο 29χρονος Σέρβος της Κόνιασπορ ντύθηκε… μόνος του, αφού χθες έφτασε στην Αθήνα, πέρασε τις ιατρικές εξετάσεις και φόρεσε τα χρώματα του Ολυμπιακού, με τον κόσμο των πρωταθλητών Ελλάδας να τρελαίνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ίσως βλέποντας στο πρόσωπό του έναν νέο Νοβοσέλατς.

Οπως και να ‘χει, ο Γιάγκος Βούκοβιτς σε όλες τις ομάδες όπου έχει παίξει ώς τώρα, αυτό που βγάζει είναι το πάθος και σε συνδυασμό με την εμπειρία που έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια είναι τα στοιχεία που τον κάνουν ένα πολύτιμο εργαλείο στις ομάδες του, τόσο στην Κόνιασπορ, όσο και στην Εθνική Σερβίας όπου μάλιστα είναι βασικός στις επιλογές του Σλάβολιουμπ Μούσλιμ στα προκριματικά, στον δρόμο της ομάδας προς το Μουντιάλ της Ρωσίας.

Εκεί έχει συμπαίκτη τον Λούκα Μιλιβόγεβιτς, ο οποίος είναι από τους πρώτους που τον ενημέρωσε τι εστί Ολυμπιακός ως οργανισμός γενικότερα και δεν είναι τυχαίο ότι από την πρώτη στιγμή ο παίκτης ήθελε να κάνει τη μεταγραφή, θεωρώντας την άλμα στην καριέρα του, με την Κόνιασπορ να μην μπαίνει εμπόδιο τελικά στην επιθυμία του.

Αλλωστε στην Τουρκία είναι όπου είχε και την κατακόρυφη άνοδο στην καριέρα του τα τελευταία χρόνια. Αντίθετα, παλαιότερα στην Αϊντχόφεν, στην οποία πήγε με μεταγραφή από τη Ραντ Βελιγραδίου, δεν έπιασε και μάλιστα εκεί ήταν συμπαίκτης του Μάρκους Μπεργκ και του Ιμπραΐμ Αφελάι, τους οποίους πάντως δεν θα βρει στην Ελλάδα, καθώς ο δεύτερος έχει αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό εδώ και μια διετία, ενώ ο σουηδός σέντερ φορ του Παναθηναϊκού αποχώρησε πρόσφατα από το Τριφύλλι για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Αλ Αΐν.

Την καριέρα του την ξεκίνησε στον Ερυθρό Αστέρα, γεγονός που τον κάνει ακόμα πιο αγαπητό στους φίλους του Ολυμπιακού και είναι βέβαιο ότι θα έχει ιδιαίτερη σχέση με την εξέδρα στο Γ. Καραϊσκάκης, αν και θα αργήσει να δει κόσμο στο πρωτάθλημα καθώς η ομάδα είναι τιμωρημένη με πέντε αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών.

Στη Σερβία είχε παίξει και στη Βοϊβοντίνα (2013-2014) αλλά χωρίς κάτι ιδιαίτερο και συμμετέχοντας μόλις σε 12 παιχνίδια, ενώ όπως προαναφέραμε στην Τουρκία ήρθε η καθιέρωση.

Από τα είκοσι έξι παιχνίδια την πρώτη χρονιά με την Κόνιασπορ (2014-2015) και με ένα γκολ, έφτασε στη σεζόν που τελείωσε τις 40 συμμετοχές με 7 γκολ.

Στόχος του είναι να μπορέσει να παρουσιαστεί ακόμα καλύτερος στον Ολυμπιακό, γνωρίζοντας βέβαια ότι και οι απαιτήσεις του συλλόγου πλέον είναι διαφορετικές και μεγαλύτερες.