Ο βόρειος ποδηλατόδρομος, για την ακρίβεια το βόρειο τμήμα του ποδηλατικού άξονα «Κηφισιά-Φάληρο», θα αργήσει πολύ να υλοποιηθεί. Πρόκειται για τον ποδηλατόδρομο Κηφισιά-Γκάζι, ο οποίος θα αποτελούσε τη συνέχεια του ήδη κατασκευασμένου ποδηλατόδρομου Γκάζι-Φάληρο και θα περνούσε από πάρα πολλούς Δήμους και από το Κέντρο της Αθήνας.

Λυπάμαι αλλά τα νέα δεν είναι καθόλου ευχάριστα. Τον περασμένο Ιούλιο είχαμε γράψει – σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε από την Περιφέρεια Αττικής – πως για την υλοποίησή του χρειαζόταν επικαιροποίηση της υπάρχουσας μελέτης, δηλαδή καινούρια μελέτη, αλλά και τεχνικός σύμβουλος για το έργο. Ε, λοιπόν αυτή η μελέτη δεν έχει γίνει.

Απευθυνθήκαμε στον αντιπεριφερειάρχη οικονομικών της Περιφέρειας Αττικής Χρήστο Καραμάνο και τον ρωτήσαμε σε ποιο στάδιο βρίσκεται το έργο του ποδηλατόδρομου Κηφισιά-Γκάζι. Η λακωνική απάντησή του ήταν «δεν έχω κάποιο νεότερο. Σας είχα πει ότι χρειαζόταν νέα μελέτη και τεχνικός σύμβουλος. Οι υπηρεσίες έχουν μεγάλο φόρτο και δεν το έχουμε προχωρήσει».

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι ο ποδηλατόδρομος δεν μπορεί να είναι έτοιμος ούτε το 2018 και κατά πάσα πιθανότητα ούτε το 2019. Κρίμα…

Ο ποδηλατικός άξονας Κηφισιά-Φαληρικός Όρμος εξακολουθεί να είναι κομμένος στη μέση, το ποδήλατο συνεχίζει να είναι στο περιθώριο.

Από το καλοκαίρι και το προηγούμενό μας ποστ είχαμε διατυπώσει την άποψη πως μπορεί η Περιφέρεια να έχει τη βούληση για την κατασκευή ποδηλατόδρομων αλλά το θέμα – είχαμε επισημάνει – είναι «πότε θα υλοποιηθούν». Όπως φαίνεται, ο συγκεκριμένος ποδηλατόδομος θα καθυστερήσει κι άλλο.

Για ακόμη μία φορά – δυστυχώς – επιβεβαιώνεται πως τα έργα για το ποδήλατο δεν αποτελούν προτεραιότητα των αρχών στη χώρα μας.

Ωραίες οι δηλώσεις των υπευθύνων όμως άλλο τα λόγια κι άλλο τα έργα, τα τελευταία μάλιστα δεν φαίνονται. Στις 21 Νοεμβρίου 2016 ο προερχόμενος από τους Οικολόγους αντιπεριφερειάρχης βορείου τομέα Γιώργος Καραμέρος σε συνάντησή του με ομάδες ποδηλατών ανακοίνωνε με ενθουσιασμό για τον ποδηλατόδρομο «Κηφισιά- Γκάζι: «ανοίγουμε δρόμο για το ποδήλατο από και προς τη Βόρεια Αθήνα. Για εμάς είναι οικολογικά αυτονόητο». Μόνο που δεν είχε προσθέσει μετά από πόσα χρόνια θα ανοίξει τον δρόμο.Επισυνάπτω το σχετικό link με όλες τις δηλώσεις του.

Δείτε εδώ περισσότερα στοιχεία για τον ποδηλατόδρομο Κηφισιά-Γκάζι, ο οποίος – όπως όλα δείχνουν – θα αργήσει κι άλλο για να υλοποιηθεί.

«ΟΡΘΟΠΕΤΑΛΙΕΣ»πεταλάρουν και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: