«Το ποδήλατο είναι φτηνό, αθόρυβο, δεν ρυπαίνει, δεν καταναλώνει χώρο, είναι παιχνίδι και για τους μεγάλους. Με το ποδήλατο απολαμβάνεις ελεύθερα την πόλη και τους δημόσιους χώρους της, η μετακίνηση γίνεται ένα ευχάριστο διάλειμμα ανάμεσα σε δουλειές και υποχρεώσεις. Όσοι αφήνουν το αυτοκίνητο, γοητευμένοι από τα πλεονεκτήματα του ποδηλάτου, ανακαλύπτουν με αυτό έναν διαφορετικό τρόπο ζωής, η καθημερινότητά τους αποκτά χρώμα, κέφι ζωντάνια, γίνεται πιο τρυφερή και πολιτισμένη. Με το ποδήλατο είσαι πιο υγιής και κάνεις καινούριους φίλους».

Με αυτά τα λόγια η Διεύθυνση Φιλοτελισμού των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ) ανακοινώνει την κυκλοφορία Αναμνηστικής Σειράς Γραμματοσήμων για το ποδήλατο με τίτλο «ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ – ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΜΕΣΟ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ» . Πρώτη ημέρα κυκλοφορίας είναι η 12η Ιουνίου.

Πρόκειται για μία σειρά γραμματοσήμων με μπόλικο χρώμα που τονίζει την «ζωντάνια» αυτού του οικολογικού μέσου μετακίνησης, το οποίο σιγά σιγά κερδίζει έδαφος και στις ελληνικές μεγαλουπόλεις.

Οι φιλοτελιστές αλλά και οι φίλοι του ποδηλάτου θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν γραμματόσημα με ποδήλατα όλων των τύπων: «σπαστά», παιδικά, πόλης. Επίσης θα μπορέσουν να προμηθευτούν το λεύκωμα της αναμνηστικής σειράς (που περιέχει τους δύο φακέλους πρώτης ημέρας κυκλοφορίας, τα γραμματόσημα της σειρά και το διαφημιστικό φυλλάδιο), σετ 4 καρτών με παραστάσεις αντίστοιχες μ’ αυτές των γραμματοσήμων. Παράλληλα με την αναμνηστική σειρά κυκλοφορεί και τυποποιημένη σειρά γραμματοσήμων.

Τα ΕΛΤΑ μάλιστα αισιοδοξούν στο κείμενό τους που συνοδεύει την ανακοίνωση της αναμνηστικής σειράς πως η βιώσιμη αυριανή πόλη θα είναι πόλη του ποδηλάτου, του περπατήματος και της δημόσιας συγκοινωνίας. «Ο αριθμός των ποδηλάτων τα τελευταία χρόνια αυξάνει εντυπωσιακά. Οι πόλεις αλλάζουν για να τα υποδέχονται. Γίνονται πιο όμορφες, πιο ασφαλείς, πιο ελκυστικές και τελικά πιο παραγωγικές και πιο εύρωστες οικονομικά» αναφέρουν.

Περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο και τις τιμές της αναμνηστικής σειράς στις ιστοσελίδες: www.philotelismos.gr, eshop.philotelismos.gr, www.elta.gr

Οι «ΟΡΘΟΠΕΤΑΛΙΕΣ» πεταλάρουν και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Follow us στο twitter @orthopetalies ή στο Facebook Orthopetalies blog για καθημερινή ενημέρωση