Το ποδήλατο επιστρέφει. Δείτε γύρω σας. Είναι παντού. Το ποδήλατο είναι παρόν στους δρόμους για τις καθημερινές μετακινήσεις αρκετών πολιτών. Το βλέπουμε σε πάρκα και ελεύθερους χώρους για την αναψυχή μικρών και μεγάλων, κυρίως τα σαββατοκύριακα.

Βιομηχανίες τροφίμων, διαφημιστές, άνθρωποι της επικοινωνίας έχουν αντιληφθεί ότι το ποδήλατο είναι ένα μέσο που επιστρέφει δυναμικά στη ζωή των πολιτών. Γι’ αυτό και το χρησιμοποιούν στις καμπάνιες και στις προωθητικές τους ενέργειες. Ποδήλατα κάθε τύπου δίνονται ως δώρο σε διαγωνισμούς προϊόντων. Ή προσφέρονται εξαρτήματα ποδηλάτων ως δώρο μαζί με την αγορά ενός προϊόντος. Πολλά είναι και τα διαφημιστικά σποτ στην τηλεόραση όπου βλέπουμε να πρωταγωνιστεί το ποδήλατο.

Δώρο 100 ποδήλατα σε διαγωνισμό προϊόντος δημητριακών για παιδιά

Ποδήλατα για παιδιά κάθε ηλικίας προσφέρει ο διαγωνισμός

Διαφημιστικό σποτ – που προβάλλεται και στη χώρα μας – στο οποίο πρωταγωνιστεί

το ποδήλατο

Μαζί με το σοκολατένιο αυγό, το περασμένο Πάσχα, τα παιδιά έπαιρναν δώρο κι ένα

κουδούνι ποδηλάτου

Μολονότι συμβαίνουν τα παραπάνω και το ποδήλατο είναι πανταχού παρόν, οι υποδομές για τη μετακίνηση με ποδήλατο στη χώρα μας αργούν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο ποδηλατόδρομος Γκάζι – Κηφισιά. Ένα έργο που δε λέει να ξεκινήσει και εξακολουθεί να παραμένει στο…συρτάρι του ΥΠΕΚΑ. Πολλές ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις αυξάνουν συνεχώς τις διευκολύνσεις και τις υποδομές για ποδήλατο – πρόσφατα το Λονδίνο κατασκεύασε ποδηλατόδρομους ταχείας κυκλοφορίας – και αλλάζουν! Προσφέρουν καλύτερη ποιότητα ζωής για τους κατοίκους. Εδώ όμως, βρισκόμαστε εγκλωβισμένοι στον δικό μας μικρόκοσμο.

«ΟΡΘΟΠΕΤΑΛΙΕΣ»πεταλάρουν και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Follow us στο twitter@orthopetaliesή στο FacebookOrthopetalies blogγια καθημερινή ενημέρωση